23.8.2016

Suukko-Dominokakku






Bongasin keskimmäisen synttäreiden alla kaksi eri reseptiä. Toinen oli juustokakku, jonka sisään oli piilotettu Suukkoja ja toinen Domino-juustokakku. Koska Dominot ja Suukot on Pikkiriikkisen lemppareita, yhdistelin näistä oman version tytön synttäreille. (Anteeksi, en muista, missä alkuperäiset reseptit olivat, enkä muka jaksa googlata...)

Pohja:
150 g Domino-keksiä murusina
50 g  voita
(Samalla mittasuhteella tein vähän isomman annoksen, kun ei tuntunut riittävän vuoan pohjalle.)

Täyte:
9 Suukkoa
500 g mascarponejuustoa
6 dl kermavaahtoa
1,5 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 tl liivatejauhetta
n.200 g Domino-keksimurua  


Painele sulatetun voin ja keksimurskan sekoitus vuoan pohjalle. Asettele suukot vieri viereen, jotta joka palaan osuu edes vähän yllätystä! Vatkaa kerma ja mascarpone vaahdoksi. Lisää sokerit ja keksimurut, sekä liotettu liivate. (Käytä jauhetta tai liivatelehtiä niiden ohjeiden mukaan. Itse laitoin ko. määrä mutulla, periaatteessa tämä kai olisi pysynyt kasassa ilmankin. Silloin olisi ollut valmis tarjottavaksi heti pohjan jähmetyttyä.) Keksimurun lisäsin vaahdon sekaan viimeisenä. Vaahdon pujottelu tiiviisti suukkojen väliin voi olla vähän haasteellista, ja koska Suukot olivatkin aika korkeita piilotettaviksi, piti mascarpone-kermavaahtoa tehdä näin hirmuinen määrä. Maku muuten parani päivä päivältä.







4 kommenttia:

  1. Ai herkku <3
    Ei tämmöisiä sokeria tihkuvia kakkukuvia verkkokalvoille kun jäätävä nälkä eikä tosiaankaan tee mieli enää mutustaa leipää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä leivän voittaa! ;D Kannattaa testata!

      Poista
  2. Namnam, kuulostaa liian hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä niin omiinkin herkkumieltymyksiin osuvat raaka-aineet, että arvasinkin, ettei voi mennä vikaan. ;) Suosittelen.

      Poista