2.8.2016

Hassu Keskimmäinen ja Klik-Klok -juttujaKeskimmäisen roolista sisarussarjassa puhutaan paljon. Mieheni on sarjassaan  keskimmäinen, muttei jotenkin koe istuvansa siihen perinteiseen sovittelijan ja erityishuomiotta jäävän kiltin lapsen rooliin. Uskoisin meidän keskimmäisemme olevan monessakin suhteessa isänsä kaltainen. Isoveljen kaveriporukassa hän saa paikkansa olemalla hassu ja välillä vähän räävitönkin. Äitiä nolottaa, kavereita naurattaa.

Hassuudesta mun piti nyt kertoa, joten jätetään ekan kappaleen ajatukset tuohon, vaikka aiheesta kenties irtoaisi enemmänkin. Hassuuteen siis: Oon nauranut Keskisiskon leikeille ihan katketakseni. Ensinnäkin on huvittavaa, miten hän nimeää lelujaan, kuten puupalikoita. Ulkoleikeissä on aktiivisesti ollut mukana kepit Klik-Klok ja Satsitappi. Harmi, kun en muista muita hauskoja nimiä. No, jos sanon, että "Flig" ja "Flog", niin osuu aika lähelle sellaisia, mitä tapaa keksiä. Ja usein on mukana joku "Tsjanfjelgjellen" -tyyppinen nimikin, joka vaihtuu tietenkin leikin edetessä moneen kertaan lausumis- (ja muistamis-)vaikeuksien takia. Kameran virkaa on toimittanut kaarnanpala ja partioleirin ajan hänellä oli läppärinä aanelonen. Sillä sitten pelaili yölläkin niin, ettei tahtonut uni tulla. Ja otti kuvia ja lataili siihen leirialueen karttoja.

Yksi kesän lempparileikki on naapurin tytöltä poimittu "kumihanskavaavileikki". Eli vedellä täytetty kumihanska. Joka on siis löllö vaavi. Meidän kauppareissujen ja öiden ajaksi se menee pakastimeen päiväunille. Aamupalapöydässä oli siis hiljalleen sulava jääkalikka kaverina. Sen nimeä hän ei ole meille halunnut kertoa, vaikka sillä kuulemma nimi onkin. Ollaan kai naurettu nimille liikaa. Niin kuin vaikka tälle mininallelle, jonka nimi on Natsi-nalle.
2 kommenttia:

  1. Mahtavia juttuja! Lasten mielukuvitus ja huumorintaju (tai tahaton huumori) on kyllä jotain uskomatonta!

    VastaaPoista