24.8.2016

Kirppistelyä kotioveltaVarmaan kuukausikaupalla sitten vitsailin, että eteiseen viedyt kirppiskuormat tulevat könnäämään siinä "varmaan kuukausikaupalla". Kirpparihomma on niin vaivalloista. Ensin luopumisen tuskaa, sitten hinnoittelu ja kirppikselle vieminen. Ja lopulta tavaroista puolien tuominen takaisin.

Uskaltauduin heittämään kuvat vaatepaketeista fb:n paikalliseen kirppisryhmään. Hinnat laskin periaatteella max. 1€/vaate, puolinuhjaantuneista vähemmän. Ja kokonaissummasta vähensin vielä reippaan tunnesidelisän. Tai lisäsin kaupan päälle kasan sukkiksia. Eli vitosella sai jo kivan säkillisen vaatetta, jotka olisin "oikealle" kirpparille hinnoitellut toisin. (Ja tuonut osan pois ja maksanut pöytävuokraa.) Illassa olin saanut kolme pussia myytyä. Ja lapset saavat rahat omiin lompakkoihinsa, mikä näyttää olevan melkoisen kutkuttavaa.

Mutta olipa ponnistus, henkisesti. Paitsi tietenkin luopumisen tuskaa ja muistoja antajista ja vaatteiden käyttötilanteista, aiheutti prosessi suorastaan kämmeniä hiostavaa jännitystä: nyt ihmiset näkee, millaisia vaatteita myyn. Että onko noi nyt sen mielestä ok-kuntoisia ja kehtaako tollasista nyt pyytää rahaakin. Ja jotain tuli käärittyä vielä takaisin laatikkoihinkin. Vaikken oikeasti haluaisi paljon mitään säästää. Laitan ne vielä hetkeksi kaappiin haalistamaan niihin liittyviä muistoja. (Vai käykö niille toisin päin?)

Mutta hei, mitä tehdään imetysliiveille? Vai onko itsestään selvää, että ne laitetaan roskiin? Vaikka olisivat ihan hyviä vielä. Niiden laittaminen kaikkien tuttujen seuraamaan fb-ryhmään ei jotenkin tunnu hyvältä idealta kuitenkaan: "Ok-kuntoisia imetysliivejä maailman pienirintaisimmille imettäjille. Siis kaverin puolesta myyn..."

Kuvausassistentti yritti ehtiä vetämään jotain markkinoilta. Ei ehtinyt.
(Rintsikoista kiinnostuneet maailman pienirintaisimmat imettäjät voivat tehdä tarjouksia salaisesti yv:nä mulle.)
(Välitän siis kyselyt sitten sille kaverille.)
2 kommenttia:

  1. Arvaapa, onko mulla vähän korkea kynnys laittaa yhtään mitään paikalliseen fb-kirppisryhmään, kun siellä on melkein kaikki mun oppilaiden äidit ja aika monta myös mun oppilaista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, vähän sama juttu! :D Miksihän senkin muka täytyy olla noloa? Toki se kertoo niin paljon ihmisestä, millaisista asioista luopuu. Esim. sen, että aikooko enää hankkia mahdollisesti lisää lapsia tai että miten surkeat pyykinpesutottumukset saattaa olla. Arkaluontoisia asioita sellaisilta yli-ihmisiltä, kuin opettajat. :D

      Poista