10.3.2016

Lapsi kateissa, aika siivota?Tyttäreni harrastaa epämukavissa tilanteissa samaa, kuin lapsuuden aikainen koirani harrasti talossa ollessa kärpäsiä: piiloutuu, eikä vastaa kutsuihin.

Pikkiriikkisellä oli söpön punaiset posket ulkoilusta ja lähdin hakemaan kameraa ottaakseni kuvan. Hänpä ei halunnut tulla kuvatuksi ja oli kadonnut, kun palasin kodinhoitohuoneeseen. Huhuilin ja huutelin. Etsin ympäri talon sitä päätyä, johon hän jäi. Vähän jo hätääntyneenä kurkkasin uloskin ja huusin nimeltä. Kunnes katsahdin jalkoihin. Siellä hän makasi huoneen nurkassa kassikasassa silmät kiinni. (Silmien kiinni laittaminen siis tietenkin vähentää mahdollisuutta tulla nähdyksi, eikö niin?)

Vitsin ärsyttävää, kun ymmärtää olla vielä vastaamattakin. Yökyläpaikassa katosi kuullessaan sanan "suihku". Löytyi lopulta pyykkitelineen alta äänettömästi hihittelemästä. Koiran sai aikoinaan houkuteltua piilostaan soittamalla ovikelloa ja hihkumalla, että "Emma tuli!" (=koiraystävä). Millähän keinolla tämän saisi piilostaan pois ja välttäisi kauhukuvien pikakelaukset? Ainakin voisi aloittaa siivoamalla kodinhoitohuoneen nurkan...
2 kommenttia:

 1. Voi mikä piilekelijä siellä. :)
  Meillä muuten Matias joskus teki tuota että piiloutui ja ei vastannut, ettei vaan paljastu. Kerran jo pelästytti isänsä kun olivat isomummulassa ja ei näkynyt missään. Oli siinä ihan lähellä, mennyt vain yhteen rakennukseen sisälle piiloon. Onneksi ei tee sitä enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans toivon, että toi touhu unohtuisi pian. Tulee tykytyksiä. :| Tää meidän keskimmäinen on vähän tämmöinen vilpertti ja vekkuli. Siitä ei ikinä tiedä, onko sillä joku pelleily (=piiloutuminen) meneillään, vai onko se saanut jonkun päättömän idean (=kadonnut oikeasti). :| Hyvä kuulla, että teillä osoittautui vain vaiheeksi.

   Poista