29.3.2016

HerttuatarperunoitaJoskus aiemminkin kokeilin tehdä duchesse-perunoita. Silloin mulla ei ollut riittävän isoa pursottimen suutinta, joten kökkäreistä ei tullut blogikelpoisia. Nyt tuli. Ja hyviäkin olivat. Lapset söivät ties kuinka monta. Liekö maku vai ulkonäkö, mikä sai ahmimaan. Pääasia, että maistui.
Koska perunoihin tulee kaksi keltuaista, piti jälkkäriksi tietenkin tehdä jäljelle jäävistä valkuaisista mustikkauunijäätelön marenki. Paistoin valmispiirakkapohjaa ja perunajauhotettuja mustikoita ensin tovin ja sitten jätskin ja marengin kanssa valmiiksi. Pikkiriikkinen leikki häitä ja tämä oli kuulemma häähienosteluruoka. Huomaattehan vauvan muovirenksuista tehdyt korvikset? (Ette varmaan millään olisi huomanneet, jollen olisi sanonut?)

Ihan vinkkinä muuten itselleni ja muille huolimattomille kokeille: jos patakinnas kastuu perunoista vettä valuttaessa, niin laita märkä patakinnas välittömästi hyvään piiloon itseltäsi. Muuten käy niin, että otat uunista duchesset märällä patakintaalla. Tajuat toki heti, että polttaa peukalon varteen ja taipeeseen jo hyvin ikävästi, mutta näin upeita perunakökkäreitä ei heitetä edes paniikissa pois. Vaan annetaan käden palaa. Juuuh...2 kommenttia:

  1. Ouch!! Mäkin on tehny tuon tempun. Perunat näyttää hyviltä, ja tuo päällyruoka kans!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää kyllä oli, perunoita varsinkin suosittelen lasten kanssa kokeilemaan vaikka yli jääneestä perunamuusista! :) Ja kumma kyllä käteen ei noussutkaan rakkuloita. :)

      Poista