11.3.2016

Kahvinkeitinpulma
Mä hajotin mun kahvipannun. Höh. Tässä elämäntilanteessa olisi monta tarpeellisempaa ja mieluisempaa hankintalistalla ja budjettiin sovitettavaksi, kuin uusi kahvinkeitin.

Ensiaputoimina palvelevat Nescafén pikakahvi ja huomenna luokseni palaava opiskeluaikainen kahvinkeitin. Nähtäväksi jää, miksi silloin olen halunnut uuden. Joku vika siina varmasti on, nyt ei vain muistunut mieleen, mikä.

Pitkään oon haaveillut Moccamasterista, mutta mitäs kahvi-ihmiset ruutujen takana suosittelisivat? Otan vastaan myös myyntiehdotuksia, jos nurkissa pyörii ylimääräisiä puoli-ilmaisia keittimiä. Todennäköisesti kieltäydyn ostamasta, koska kalliin käytetyn sijaan ostan mieluummin uuden ja viimeisiään vetelevääkään en tarvitse, kun sellainen jo käyttöön tulee. Ja lisäksi tuo pikakahvi on aika hyvää. Keittämistuoksu vain puuttuu, ja oikeastaan kahvitaukofiilis ehdottomasti vaatii tuoksun.

Nyt pitää kuorruttaa 7 minuutin kakku. Toivottavasti onnistuu edelliskertaa paremmin. Ja onneksi söin taikinaa niin, että nyt maltan ällötyksissäni pitää näppini irti valmiista kakusta.


9 kommenttia:

 1. Moccamaster tai obh nordica. Ilmeisesti uus pannu vanhaan on liian kallis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äkkigooglaamalla olis pelkkä pannu vähän kallis. Varsinkin suhteessa siihen, että oon haikaillut sitä uutta keitintä muutenkin. Että oisko nyt sitten sen aika... Hmm... :) Obh nordicaan en ookaan tarkemmin tutustunut, pitääpä vilkasta. :)

   Poista
 2. Mä en edes juo kahvia, mutta haluan silti meille Moccamasterin! :D Se on vaan niin hieno, hih! Onnistuiko kakku? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mullaki se Moccamaster on vähän semmoinen hinku vaan. Kun en mä oo muidenkaan keittimien kahvin makua moittinut. Etten oikein tiedä, miksi nyt sitten sen haluaisin. Luultavasti se on joku sellainen "aikuisuusjuttu". :D

   Kakku taisi onnistua, vaikkei tälläkään kertaa täydellisesti. ;)

   Poista
 3. Me käytetään stainless steel french pressiä, ja oikein tykätään. Mutta ei se oo kaikille. Ja siitäkin jotenkin puuttuu se kahvintuoksu, kun pysähdyn sitä ajattelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on joku vähän tuon tyyppinen, mutten vielä ainakaan löytänyt sopivaa suhdetta veden ja purujen välillä. Ja kyllä se kahvin tuoksu on mulle "se juttu", joten perinteisen keittimen kannalle kallistun uutta hommatessa. :)

   Poista
 4. Kyllä mä ihan täydestä sydämestäni kahvi-ihmisenä suosittelen Moccamasteria. Laite valmistaa hyvää kahvia, näyttää hyvältä ja on kestävä. Nyt omani on ollut lähes 10 vuotta käytössä. Tykkään myös siitä, että varaosia on suhteellisen helposti saatavilla (löytyy esim. Gigantista, Prismasta, nettikaupoista), sillä oon onnistunut pari kertaa rikkomaan kahvipannun. Yllättävän paljon saa pidennettyä minkä tahansa keittimen elinaikaa, jos käyttää veden lisäämisen jotain muuta astiaa kuin kahvipannua. En ole pikakahvin ystävä, joten mulla on hätävaralaitteena ollut pressopannu. Silläkin saa tosi hyvää kahvia. Varmasti on olemassa muunkin merkkisiä hyviä keittimiä, mutta niihin ei varmasti saa niin helposti varaosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Moccamasteria valitessa pitää muistaa, että sitä konetta katsellaan vuosikymmeniä. Meidän äitin työmaalla oli sama keitin 30 vuotta. Joutuivat vaihtamaan, kun ei enää mistään löytynyt uutta pannua.
   Ja tuo veden laittaminen muulla astialla on myös hyvä vinkki.

   Poista
  2. Totta, varaosien helppo saatavuus on kyllä tärkeä plussa! :) Ja samoin tiedän joitain Moccamastereita, jotka ovat juhlineet jo useampia pyöreitä.

   Tuon vinkin oon mäkin jollain työpaikalla kuullut (ja sieltä käyttöön omaksunut), että muulla kuin pannulla vesi keittimeen. :)

   Kiitos vinkeistä! Kun kirjoitin postaukseen sanaa "kahvi-ihminen", tuli ekana mieleen Leenu. Oot varmaan vannoutunein kahvityyppi, jonka tiedän. :D Oikein semmoinen Mokkamaisteri, niin kuin eräs läheinen ihminen tuota suosittelemaanne keitintä aikoinaan tapasi kutsua. ;D

   Poista