4.9.2013

Autopöksyt

Eilen iski äkillinen inspiraatio ommella jotain. Arvelin, että Pojan housulaatikko kaipaa kipeimmin täytettä. Kaapista löytyi mustaa collegea, mutta laiskuuttani huitelin saumat ja tikkaukset valkoisella langalla. Ja laiskuuden lisäksi perustelin itselleni valkoisen langan käyttöä sillä, ettei Poika varmasti halua ihan mustia housuja. Ja pianpas tuli sen koneen ääreen ilmoittamaankin. Yhdessä sitten mietittiin, että tehtäisiinkö housuihin joku kuva. Päädyttiin punaiseen autoon, jolle Poika itse penkoi nappilaatikosta renkaat. (Saatoin vain ihan vähän ohjailla valintaa...)

Leikkailin housut ottaen silmämääräisesti mallia vanhoista housuista. Siinä leikellessä päätin koittaa tehdä taskutkin. Leikkasin, ja mietin, että pitäisiköhän vähän miettiä, ennen kuin leikkaa. Ja aloin ommella, ja mietin, että pitäisiköhän vähän miettiä ja suunnitella ensin. Mutta kappas vain, onnistuivat ihan niin kuin pitikin. Vaikka eipä nämä mitään ompelijatasoa tietenkään ole. Vaan eipä ole tarkoituskaan. Kivat tuli, ja omistajakin  tykkää.

Tein tämmöisen huolettoman laiskuriaplikoinnin, trikoopalasen vain surruttelin paikoilleen.
(Se muuten ajaa tuohon suuntaan kompromissisyistä:
Poika ei suostunut ekaan ehdotukseeni, enkä minä hänen.)

Olin vähän turhan toiveikas, ettäkö malli pysyisi tätä pidempään aloillaan.
Alkoi puskea sängyn ja petarin väliin.
Mutta tulipa heti testattua, että pöksyt ei kinnaa leikeissä.Mutta nyt äkkiä kahvinkeittohommiin, jos meinaan ehtiä ennen kuin yksi herää ja toinen kyllästyy päiväleposatuihin.

PS Olisipa mulla parempi ompelukone...

4 kommenttia:

 1. Vähänkö tuli hienot! Mä luulin että sä oot surauttanu nuokin saumurilla (ja sillä mikälie-tasosauma(?)-ompeleella) Vai miten oot nuo taskujen tikkaukset tehny?

  -jkln pikkuserkku-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, surautin suuret linjat saumurilla, ja kaikki päälle näkyvä on tikkailtu ompelukoneella. Oi jospa olis sellainen kone, johon saa kaksoisneulan, ois helpompaa. Tai sais säädettyä jotenki tota pistonpituutta paremmin, kuin tässä... Muuten on kyllä ihan hyvä peruskone. Paitsi ai niin, trikoota en saa neulojen vaihdoista huolimatta ommeltua ilman pompputikkejä. En tiedä, saako siitäkin syyttää konetta. ;)

   Poista
 2. Pallokärkineula? Toim.huom. tämän oon siis vaan lukenu jostain, en tiiä auttaako :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu näin ne sanovat, mutta ei auttanut. Ymmärtääkseni kuitenkin on mahdollista ihan tavallisella koneella pystyä ompelemaan trikoota pompuitta, joten jos ei syy oo neulassa, niin oisko sen pakko olla koneessa? Tuossa koneessa on kyllä monta hyvää ominaisuutta ja omilla kyvyillään se on oikein toimiva ja luotettava, mutta nämä pari miinusta välillä harmittavat ja latistavat ompeluintoa (esim. niitä päänteiden opettelua...) Mutta ehkä sitten jonkun vuosikymmenen kuluttua päivitän laitteistoni... Ehkä... ;D

   Poista