24.9.2013

Pimatsut

Esittelenpä noiden äskeisten housujen jatkoksi Pikkunaisen mustan haalarin:


Tämä idea lähti taas kankaasta, jota oli tilkku jäljellä. Mustaa... Ei kovin tyttömäinen väri. Päädyin haalariin, joka jättää mahdollisuuden hauskan värisille hihoille. No, pyllyyn ilmaantunut kuvatus vähän rajoittaa paitavalintaa, mutta toisaalta Pikkiriikkisen vaatekaappi on aika vaaleanpunainen, joten aika pieni rajoite sekään on.

Halusin kapeat lahkeet, taskut ja pienen vetoketjun eteen. Tämmöinen siitä tuli. Kuten aina, lopputulos on virheiden, suunnitelmanmuutosten ja kokeiluiden tulos: takakappaleen lahkeet olin leikannut pari senttiä etukappaleen lahkeita pidemmiksi. Saksimisen sijaan kokeilinkin rypyttää takakappaletta sivusaumasta pyllyn kohdalta. Tuli kätevästi vaipalle tilaa. Joku muukin ajatuskatkos oli jossain vaiheessa tullut, kun housuosan koottuani hoksasin lahkeet reiden kohdalta yhtä kapeiksi, kuin nilkasta. Hups. Siispä leikkelin sisäsaumaan koko matkalle kaistaleen. Levensin puolivälistä vähän enemmän, jotta sain haaraan liikkumavaraa. (Jos ymmärrätte, vaikka multa puuttuukin tämä ammattisanasto ja selkeän ilmaisun taito.)

Lopulta tästä tuli ihan suunnitelman näköinen, vaikka onkin aika pimatsuhenkinen. Johtuen varmaankin väristä. Pyllyn kuvaa vähän harmittelin, ja jos nyt päättäisin, jättäisin varmaan kokonaan pois. Mutta ehkä sitten seuraavassa versiossa (jota tuskin koskaan tulee...?) En pysty olla kutsumatta näitä Pimatsuiksi, vaikka se sana ärsyttääkin mua monesta syystä. Pimatsuhaalari tämä on, ei nyt auta.
6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ai niin, piti tääkin kertoa: Kun mun veli oli kolmivuotias, se toivoi äitin tekemiä rokkiverkkareita. Piti olla kapeet lahkeet ja mustat. Ne oli sen lempihousut niin kauan kuin päälle meni.

   Poista
  2. aww, ihanaa! <3

   Jotenkin pysäyttävä ajatus, että voin tehdä tuollaisiakin muistoja omilleni. Jospa ne jäisi tärkeämpinä mieleen, kuin kiukkuhetket...?

   Poista
 2. Käypä kattomassa tämä blogi sitä meidän proggista silmällä pitäen. :) Kankaat on hurjan värikkäitä yms. mutta noissa vaatteissa on aika hauskoja yksityiskohtia. Esim. jossain muuten hillitymmässä vaatteessa vois olla kivoja. http://janeas-world.blogspot.fi/2013/09/noch-mehr-rudolfs.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoisen ennakkoluulotonta ja persoonallista värien ja printtien yhdistelyä! :D Vau! Ja muutenkin kekseliäitä vaatteita. Mulla on eilisestä asti raksuttanut, joskaan ei mitään tarttuvaa ideaa oo vielä tullut. Mut ehkä se tulee sitten vasta, kun istuu matskujen kanssa pöydän ääreen, eli toivottavasti pian? ;)

   Poista