8.9.2013

PuutarhajuhlatVilvoiteltiin saunan jälkeen takapihalla. Oli viileää, muttei vielä kylmä. Istuttiin taianomaisessa fiiliksessä puutarhajuhlakulisseissa.

Päivällä kaivattiin Pojan kanssa "jotain jännittävää tekemistä" (tällaisen toiveen hän siis esitti heti aamusta). Kaikenlaisten hylättyjen ehdotusten ja suunnitelmien jälkeen päätettiin pitää puutarhajuhlat ja leivoin omenapiirakan. Puuhasteltiin tohkeissamme: viritettiin pitsiä, katettiin pöytää ja Poika sai haluamansa jouluvalotkin. Lopputuloksen muotoutuessa hauskaksi päätettiin kutsua vieraita. Ja tulipas tästä kerrassaan kiva ilta!

 


Välillä ihmettelen, miten jotkut jaksavat nähdä niin paljon vaivaa pienten juttujen eteen. Luoda tunnelmaa ja viilata yksityiskohtia. Mutta nyt taas oivalsin palasen. Kyllä se vaan tekee mielelle hyvää saada uudenlaisia virikkeitä ja kaunista katsottavaa. Vaikkei tämäkään ollut kummoinen viritelmä, oli aikamoisen tunnelmallista istua pimenevässä illassa viltteihin kääriytyneenä pienten valojen tuikkeessa (olkoonkin, että istuin aika lyhyitä pätkiä, kun oli kaikenlaisia nukutus- ja pissaepisodeja). Ja tällä viimeisimmällä ulkoilukerralla, saunavilvoittelukerralla, näkyi tähdetkin. Lasten (ja keppihevosten) äänten tilalla oli vain öisen metsän ääniä. Ajatukset karkasi niin kauas, kuin silmä yletti: eri aurinkokuntiin.


Eipä olisi karannut ilman näitä pöhkötysmielellä puuhattuja puutarhajuhlia. Jos onkin pitkät ja pimeät kuukaudet edessä, niin onpa ainakin vähän osattu näistä pimenevistä illoista nauttia.Vasta kuvasta huomasin, että Pikkusisko on taas juomavarkaissa.
Kävi juomassa kai kaikki pikkupöydän kupit vuorollaan tyhjiksi.
(Tai oikeastaan kaatoi ne haalarilleen).
4 kommenttia:

 1. Hehheh Hauskaa kun viittii järjestää. Tuli mieleen erinäiset puutarhajuhlat joissa itte ollaan oltu. Ihana tuo neiti,jatkaakohan se jonkun perinteitä tyhjentämällä muitten mukit :)
  Onko tuo se pitsiverho jostain menneisyydestä.kaikelle löytyy käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu puhuttiinkin niistä juhlista eilen! Ja on tuo se sama verho, on jo joskus aikaisemminkin ollut tämmöisenä rekvisiittana. Meinasin joskus, että laitan sen paloiksi muita tarkoituksia varten, mutta parhaiten se kyllä palvelee tuollaisena pitkänä (vaikka harvoin pääsisikin hommiin).

   Poista
 2. Heti tuli sellanen olo, että nyt pitäis virittää joku hieno systeemi tuohon terassille ja nauttia näistä aurinkoisista illoista. Mahtavaa!HS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Ei tarvi olla ihmeellinenkään viritelmä, kun tulee hyvä mieli! :)

   Poista