16.12.2016

Vinkki talviseen ulkokoristeluun
Toissapäivänä näytin teille postauksessa osittain jäätynyttä vesi-ilmapalloa. Pimeydestä huolimatta en malta olla näyttämättä jo tänään, mitä niistä tuli. Ties vaikka huomenna olisi sade valuttanut ne kadoksiin, eihän tästä Pohjolan joulusäästä koskaan tiedä.

Pumpattiin siis vesi-ilmapalloihin vesivärillä värjättyä vettä. Lopputulosten onnistumisasteessa näkyy olevan vähän vaihtelua ja väriä olisi saanut olla reilummin. Ja kirkkainakin olisivat ehdottomasti nättejä. Ennen pumppaamista pujottelin pallon sisään narun ja pallon suljin toisella narulla. Kun pallon ripustusnarun solmun jätti pallon sisäpuolelle, oli jäätyneen pallon ympäriltä helppo poistaa ilmapallon rääpeet vain kiskomalla solmuineen ripustusnarua pitkin pois. (Kuulostaapa vaikealta. En nyt pysty parempaan lauseeseen.) Pallot jäätyvät ylhäältä alkaen, joten kannattaa jättää jäätymään narupuoli ylöspäin, pohjaan kun saattaa jäädä onttoja kohtia tai reikiä. Muikuloitahan niistä tulee, mutta ei haittaa yhtään.

Lapset huokailivat ihastuksesta. Omat ja naapurin. Minä myös. En äkkiä keksi, mikä muu homma saisi mut seisoskelemaan pakkasessa paljain sormin jääpalloja ja lumisia oksia käpälöimässä tovin jos toisenkin. Ja vielä kantamaan sinne kameran jalustoineen, että saisi edes yhden tärähtämättömän kuvan ennen akun loppumista. Kuivina ja punaisina kirkuvat kätöseni varmasti muistuttelevat tästä touhusta vielä tulevina päivinä...

Kuvaan näitä taatusti niin pitkään, kuin suinkin näyttävät hyviltä. Pitäkää varanne, varsinkin siellä instassa.

2 kommenttia:

  1. Vau miten hienoja! En kestä, haluan tännekin pakkasta ja puun, johon ripustaa noita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin ovat jo pari päivää sitten sulaneet pois. Pelkät narut roikkuu puussa enää. ;) Eli eipä tullut kauheasti kuvattua. Ehkä seuraavilla pakkasilla sitten jatketaan? :)

      Poista