16.12.2016

Riisiä vuokaruokaan!En tykkää kauheasti riisistä lisukkeena. Se on vähän tylsän makuista, mutta ärsyttävintä on sen pienuus ja tahmeus: sitä löytyy ihan hämmentävän kauan keittiön nurkista ja olohuoneesta ja tukasta ja taskusta ja keksitte kyllä itsekin lauseelle jatkoa. Siis lasten toimesta, tarkennettakoon nyt vielä.

Tänään halusin tehdä jotain vuokaruokaa, ja kappas, siellähän ne riisit olivatkin kiva juttu. Ruokailun viimemetreille asti fiilistelin, ettei tullut edes riisisotkua. Mutta sentään sitten tuli, kun koko lautanen luiskahti Miukulta lattialle sen hihkuessa innokkaasti kolmatta kertaa "Ishää!! Ishää!!". Ja luiskahtipa siinä toiseltakin rasvatassulta jotain, iittalaa nimittäin. Laajalle leviää sellainenkin, kun on kivilattia. Että imuroitiin sitten kumminkin...

Mutta periaatteessa siis siisti ja näppärä riisiruoka. Miten en oo jotenkin hoksannut riisin potentiaalia aikaisemmin? No, aina ei tajua. Siispä arkiruokavinkkejä kaipaisin enemmänkin. Nopeita, helppoja, maistuvia. Mitä te teette silloin, kun ei leikkaa? Makaroni-jauhelihasekoitustako? (Minä juu teen niin.) Itselle tämä kana-riisivuoka oli uusi oivallus, ja lisään sen heti repertuaariini. Lyhyeen sellaiseen... Ja ehkä nacho-kuorrute voi toimia tällaisena viikonloppulisänä.

2 kommenttia:

 1. Ongelmaruokailijoiden nopea ja helppo arkisetti on kanawokki. Eli broilerin fileesuikaleita, wokkivihanneksia(pakaste) ja qvinoaa sekä kookoskermaa. Ja tietty jotain mausteita. Ainakin meillä uppoaa koko porukkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, tuota qvinoa pitääkin testata! Piti oikein googlata, mikä se on, vaikka sanan joskus oonkin kuullut. Tuntuu niin tylsältä, että joka ruoalla on aina joko perunaa tai pastaa. Saisi vähän vaihtelua! (Tosin en sittenkään valita, koska me ylipäätään VOIDAAN käyttää noita.)

   Kookoskermaakaan en oo itse käyttänyt koskaan, kun me aikuiset täällä inhotaan kookoksen makua. Tosin kookosmaito ei kai maistu ihan "niin kookokselta", kuin joku muu kookosjuttu? Kiitos siis vinkeistä, lisätään kokeilulistalle! :)

   Poista