1.12.2016

Joulu tuli taloon 
Meillä on jo pari päivää käyty lasten kanssa keskustelua, jossa omat vuorosanani ovat olleet "joo joo, pitäis kyllä, ehkä huomenna, sitten kun on aikaa ja jaksan". Keskustelu on koskenut siis joulukoristelua. Oikeasti mulla ei ole yhtään ollut joulukaipuuta vielä, siksi on homma jäänyt.


Eilen kuitenkin nostettiin illan viimeisenä puuhana laatikot lattialle. Lasten fiilikset oli niin tuttuja. Muistelin 4 vuotta sitten kirjoittamaani blogitekstiä ostamastani lumisadekuplasta ja omista joulukoristelaatikkomuistoista (mainitsin muuten siinäkin tekstissä tykkääväni pitkistä yhdyssanoista). Lapset huokaisivat onnesta, kun laitoin sen kuplasoittorasian soimaan ja kysyin, että muistattekos tämän! Seimiasetelmalaatikkoon Poika oli kirjoittanut pienelle paperille terveiset itselleen, kun viimejoulun jälkeen pakattiin ukkelit laatikkoon. Muisteltiin, missä mikäkin askartelu on tehty, ja missäs ne olivat viime vuonna. Nyt kaikki askartelut pääsivät keittiön hyllylle jouluiseen valometsään seikkailemaan suloisessa sekamelskassa.

Illalla ihastelin kotia. Valot ja punaiset yksityiskohdat toivat kuin toivatkin joulumielen. Mieskin kertoi jo pari päivää toivoneensa, että laittaisin koristeet. Hassua. En arvellut sen ajatelleen sellaisia.Oma lookkini on tänään taas niin muumilaaksoinen, että hymyilyttää joulufiiliksen päälle vähän extrasti. Nautin siksi tästä kotona olemisesta, että aamulla saa oikeasti kiskaista päälleen ihan, mitä mieli tekee. (Ja sori, kun kaikki kuvat on nykyään näitä kännyräpsyjä. Pitäisi nostaa tuo kamerakin joskus esille ja kuvata oikeinpa sillä.)2 kommenttia:

 1. :) meille myös joulu tuli eilen illalla. Sanoin ukkelille, että tämä pöly ja sotku ja epäjärjestys rassaa mun aivoja, tehdään tälle jotain. Ja vaikka sen mielestä valojen sammuttaminen tai nukkuminen olis ollu parempi ratkaisu k.o. ahdistukseen, niin siivosi silti mun kaverina. Ja sitten pantiin jouluvalot ja sitten sammutettiin muut valot ja TADAA, mulle tuli joulufiilis! Ja aamulla oli tunnelmallinen aamukahvi... Ihanaa. :)

  -Akka-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kirjoitin just "joulumuistivihkooni" ens joulua ajatellen, että "Älä odota joulufiilistä tai täydellistä joulusiivoa ennen koristeiden laittamista. Otat vaan ja laitat (vaikka vängällä). Sieltä koristelaatikosta se fiilis tulee, ja voi käydä niinkin, että tulee jopa siivousinto. Ja jollei tuu, niin ei haittaa sekään yhtään."

   Mmm... aamukahvi... Taidanpa keittää päiväkahvit ja istua tuon tähtilampun viereen hyggeileen. (Ja kuten arvata saattaa, itkuhälytin pärähti juuri viimeistä pistettä kirjoittaessani. :D)

   Poista