30.12.2015

Väsyneitä aikuisia ja prinsessakylpyjähHuoh.

Oon poikki. Takana nämä jouluhässäkät ja sitä seuranneet yöulinat. Siihen päälle puolitoista päivää yksin lasten kanssa miehen ollessa reissussa. (Säälittävää, koska eihän tuon oikeasti pitäisi kuulostaa pahalta. Korostaisin kuitenkin tässä yhteydessä vielä noita alussa mainitsemiani yöhulinoita.)

Heti, kun äidin kädet loppuu, alkaa ärinä.Yksin kotona ollessani lasten tyhmäilyihin puuttuminen tapahtuu lähinnä kiljumalla. Lisäksi keittää yli ihan epäreilun helposti ja alkaa tilanteisiin nähden ylimitoitettu ripitys. Voi hohhoi, miten voikaan tulla tympeä mieli itsellekin. Mitä enemmän puhetta, sitä todennäköisemmin lapset poimivat sieltä pälinästä jonkin merkityksettömän pointin, jonka perusteella voivat sitten kasvaa kieroon.

Phuuh. Meinattiin käyttää joululomaa reissailuun ja spessuiluun, mutta veikkaanpa, että koitetaankin lisähulinan sijaan rauhoittaa touhua mahdollisimman paljon. Oikeasti tiedän, että tässä täytyisi nyt huolehtia aikuisten hermoista ja voinnista. Kun äidillä on virtaa ja isä ei ole väsynyt, sujuu kaikki niin paljon paremmin. Eli tasapainoista vastuunjakoa ja vain väsyttämättömiä puuhia loppulomaan.

Synkistely sikseen ja loppukevennykseen; Pikkiriikkinen sai pukin tuomien Frozen-pyyhkeen ja -saippuan kautta suihkuherätyksen: Johan alkoi kylpeminen kiinnostaa! Eilenkin piti kesken päivän päästä pesulle. Ja toki pääsi. Sen kerran, kun itse pyytää. Iskä siinä laitteli vieressä pyykkejä. Ja sinne solahti katseen välistä pullollinen Frozen-saippuaa (ja kylpymotivaattori samalla kertaa?) ammeeseen.

Huoh.


(Kuvanottohetkellä kaikki sujui hyvin. Legotkin kuulemma saunovat. Toivottavasti lapsuusmuistotiedostoihin tallentuu mieluummin tuo hetki, kuin Kaikki Kiljuu -hetket... Huoh...)
4 kommenttia:

 1. Oih ja voih. Nyt kyllä niin pystyn samaistumaan tuohon nimim. viime yönä neljän jälkeen nukkumaan... Pinna palaa jo ajatuksesta ja sitten kaikki huutaa ja itkee vuorotellen. Miten voi unen puute tehdä ihmisestä niin, niin, kyvyttömän (mikähän se sana on mitä haen..?)? Niin että voimia, pinnaa ja jaksamista, joskus se vielä helpottaa (edes hetkeksi).
  :P

  VastaaPoista
 2. Kyvytön on hyvä sana. Huoh. Ja neljältä alkava yö kuulostaa hyvin ikävältä. :( Mä oon kokeillut sellaisia kolmelta alkavia, ja sitten toisaalta 02-05 tai 03-06 valvottuja. Ei yhtään kivoja aikoja olla hereillä. Mutta nyt meillä on ollut pari ihan ookoota yötä. Toivottavasti teilläkin hellittää ja pinna pääsee taas paranemaan sellaiseksi venyvämmäksi! Voimia sinne koko sakille myös, ja kaikkee hyvää tähän alkaneeseen vuoteen! :)

  VastaaPoista
 3. Musta on jotenkin helpompi vaan valvoa, kuin että joutuu heräänään alle tunnin unien. Hyvin ymmärrän, että sitä, että herätetään heti kun on nukahtanut, käytetään kidutuskeinona... :P

  Mutta mystinen kokeilu pukea vauvalle villahaalari yökkärin päälle on toiminut jo kaksi yötä putkeen, *koputtaa puuta* että ilmeisesti sillä oli vaan kylmä omassa sängyssä kun se ei pysy peiton alla? Sitten haluaa väliin nukkumaan ja siinä taas huumaava maidon tuoksu häiritsee unta tuon tuosta?? :) Olipa mikä syy hyvänsä, nytkin nukkumaan mennään villahaalari päällä :D

  Ihanat uuden vuoden juhlat teillä, tuokoon alkanut vuosi paljon isoja ja pieniä juhlan aiheita! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kieltämättä mäkin jään mieluummin valvomaan siihen ekaan todennäköiseen heräämiseen asti, kuin että menisin nukkumaan ja heräisin hetikohta uudestaan.

   Aika hauska toi villahaalarijuttu! Ootteko unipussia testanneet? Voisi toimia samalla tavalla. Tosin toisaalta jos villahaalari toimii, niin miksipä kokeilla muuta. ;D

   Samoin teille, ihanaa tätä vuotta teidänkin sakille! Ja hyväunisia öitä nyt alkuun ainakin! :)

   Poista