1.1.2016

Vuodenvaihteen huiput juhlat ja perinteinen ennustus vuodelle 2016


Saatiin muutamiakin kutsuja uudenvuodenvastaanottajaisiin, ja mietittiin itsekin vieraiden kutsumista, ihan viimeiseen asti. Koska olisihan se nyt ollut hauskaa. "Mitäpä, jos laittaisitte kaiken sen energian, minkä laittaisitte vieraisiin tai kyläilyyn, lapsiinne?" sanoi siinä sitten ääni pään sisällä. Ja niin me päätimme tehdä.

Siivoamisen ja tarjoilujen miettimisen sijaan syntyi kunnon kotibileet. Leikittiin Hevisaurusta ja Annaa ja Elsaa. Pynttäydyttiin ja rokattiin. Syötiin sipsejä. Rätisteltiin sädetikkuja ja yksi pomminrääpäle. Saunottiin ja alettiin vielä katsoa leffaa siihen aikaan, kun yleensä ollaan jo nukkumassa. Vuosi vaihtui lopulta hiljenneessä talossa mr Piin kanssa Carcassonea pelaillen. Täydellistä.

Pikkiriikkinen veti illan kyllä hyvin perinteisellä biledraamankaarella: Armotonta tanssimista, kikatusta ja kiljumista. Sitten kiipeilyä holtittomasti kavereiden päällä tyllihelmat korvissa. Vähän kaatuilua ja kompurointia hirnuen ja hepuloiden. Lopulta ärjymistä pelikavereille angstissa ja uhkailua heitellä (taas) pelilautaa nurin.

Aamulla näyttikin autenttiselta kotibileaamulta: sotkuja siellä täällä, tölkkejä kylppärissä (no okei, yksi tölkki, mutta loi silti oikeanlaisen mielikuvan), tiskit ja ruoanjämät levällään. Pisteeksi i:n päälle tuli vielä vähän sirpaleitakin.

Vuosi 2015 oli hyvä, ihan superhyvä. Haasteista ja muutoksista huolimatta ja johtuen elämä on tuntunut kaikin puolin ihan parhaalta. Olen onnekas ja onnellinen. Tosin eilinen oli myös sellainen päivä, joka sai miettimään: toisilla on elämä näyttänyt vuosi sitten samalta, kuin meillä nyt. Oikein onnelliselta ja tavalliselta. Ja vuoden aikana kaikki on mennyt totaalisesti päälaelleen. Mutta ei sitä auta etukäteen pelätä. Toivotaan siis kaikkea parasta Teidän ja meidän tulevaan vuoteen!

Edellisvuosina oon tehnyt teille jotain, mistä arvuutella seuraavan vuoden kuvioita. (Täällä ja täällä.) Nyt ei tule mitään visuaalista, mutta tyylilleni uskollisesti jotain arvuuteltavaa kuitenkin:

***

Tällä kertaa vuositulkinta tulee keittiöstä. (Ehkä.) Mieti, mitä laitoit suuhusi ensimmäisenä herättyäsi vuoteen 2016. Siitä voitkin sitten monimerkityksellisesti ja luovasti löytää tulevan vuoden enteet ja toiveet.  Ja kun vielä jaat ajatuksesi tässä kommenttiboksissa kanssamme, niin saat vuoden päästä muistutuksen uuden postauksen muodossa. Voit sitten tulla tarkistamaan arvuuttelun ja senhetkisen tilanteen yhteensopivuuden, kuten nyt voit tehdä edellisvuotisista postauksista.

Itse söin irtokarkkipussista pari karkkia lapsilta salaa... Eli ehkä mulle on luvassa jotain huvittelua ja hauskaa. Ehkä hemmottelua tai arjen luksusta? Jotain, mikä övereinä tekee huonon olon ja rikkoo hampaat. Jotain, mikä ei ole mulle parhaaksi ja hyväksi, mutta josta nautin. Salaa?

***

Kuvia eilisillalta kertyi paljon, eikä näistä nyt mitään harmonista täydellisesti onnistuneiden kuvien kokonaisuutta saanut. Muutaman silti haluan tännekin laittaa:

10 kommenttia:

 1. Oottepa te olleet fiineinä! Mahtavaa vuoden jatkoa teille kaikille!

  VastaaPoista
 2. Ihana ilta teillä ollut. :) Oikein ihanaa uutta vuotta.♥
  Mä en edes muista söinkö aamulla ensin palan suklaata, juustosiivun vai juustopaahtoleivän. :D No jonkun noista kolmesta kuitenkin. Heh, tarkoittaakohan se että tästä vuodesta on tulossa oikea sekametelisoppa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hauska ilta! :) Hyvää uutta vuotta teidänkin poppoolle! :)

   Hyvältä kuulostaa tuleva vuosi, oli ennustava ruoka mitä tahansa noista. Kiva kuulla, että muutkin on käyneet karkkikipolla heti aamusta! ;D

   Poista
 3. Hmm, en mäkään muista mitä söin ensiksi. Taisi olla vähän suklaata sillä aikaa kun laitoin aamupalaa. Mutta haluaisin tänä vuonna syödä vähemmän suklaata. Aivan oikeasti. :)

  Bileet näytti mukavilta. Me oltiin, ja vielä ollaan pari yötä, kylässä meidän tosi hyvien ystäväperheen paikalla. Oli mukavaa meilläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli sieltä löytyi ennustuksen seasta uudenvuodenlupaus? ;) Mäkin aattelin, että oisin kokeillut sokeritonta tammikuuta, tms, mutta unohdin jo heti aamusta. Ehkä sulla on parempi itsekuri? ;D

   Mukavia kyläilypäiviä ja kaikkea hyvää teidänkin tähän vuoteen! :)

   Poista
  2. Itsekuri mulla on aika kurja. Pitäisi varmaan heittää kaikki sokeriset ruoat roskiin.

   Poista
  3. No samoin! Niin kauan, kuin kaapissa on jotain hyvää, on turha kuvitellakaan, etteikö ne tulis syödyksi! ;D

   Poista
 4. Ihanalta vaikuttaa! ^_^ Oikein hyvää uutta vuotta teidänkin perheellenne!

  ps. en muista mitä söin ekaksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, teille myös! :) Kiva, kun oot "palannut kuvioihin"! :) Tämä ennustus olikin nyt vähän hankala noihin aikaisempiin verrattuna. ;)

   Poista