27.12.2015

Suffeli-huivi

Tänä vuonna syntyi ihan vahingossa käsitöitä joululahjaksi. Nyt, kun paketit on annettu ja avattu, voin täälläkin näyttää, mitä sain aikaiseksi.

Äidille virkkasin huivin. Samaa tekniikkaa soveltaen, kuin kuusenalusmatossa ja toissakesäisessä takissa. Eli ontelokudetta kudelangaksi virkattuna.

Mietin tehdessä koko ajan, että jotain tuttua tässä ulkonäössä on. Sitten valmiina, kaukaa katsoessa sen hoksasin: sehän on Suffeli. Ja mikäs sen paremmin olisikaan sopinut omalle Äitimuorille, joka jossain lapsuuden joulumuistoissa sai isältä lahjaksi jättikattilan täynnä äidin lemppareita, Suffeleita.


En oikein tiedä, kuinka tätä olisi tarkoitus käyttää. Itse ehkä käyttäisin kaksin kerroin käärittynä, niin kuin tuossa keskimmäisessä kuvassa. Ehkä paremmin toimisi peruskaulaliinan muodossa, kuin tällaisena kärjettömänä kolmiona?2 kommenttia:

  1. Kävin "sillä"jo kaupassa.ja kattoin peilistä että mähän oon tyylikäs.Vasta tuosta kuvasta tajusin miksi sanoit suffeliksi.Kun kerran puraiset suffelia,siinä se sisusta näkyy noin.Hauskaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika maukas mielikuva. ;) Hyvä, jos näytti hyvältä muutenkin. :)

      Poista