29.12.2015

Virkattu liina










Edellisessä päivityksessä esittelemäni huivin lisäksi pukinkonttiin päätyi vähän toisenlainen pitsiliina. Siis toisenlainen verrattuna aikaisemmin tekemiini pyöreisiin liinoihin. Siskon kotiin sopi mielikuvissani tämmöinen suorakaide paremmin. Yllättävän hauskaa oli virkata tasaista pintaa. Samanlaista, kuin aikoinaan tekemääni mattoon.

Lankana ihan perinteinen kalastajalanka ja lopputuloksena vaihteeksi kivan simppeli kattausliina. Taidanpa tehdä itsellekin jonkun tämän tyylisen.






4 kommenttia:

  1. Molemmat (huivi ja liina) tosi hienoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tässäkin ois simppeli virkkaustyö, jolla aloittaa kokeilua! ;)

      Poista
  2. Hei! Löytyykö liinaan jostain ohje? Näyttää todella kauniilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ja kiitos!

      Valitettavasti tähän ei ole ohjetta. Tein ensin simppelin keskiosan, jonka pintana näyttäisi olevan vuorottain pylväskerros ja *pylväs+kjs joka toiseen silmukkaan* -kerros. Lopuksi virkkasin pitsikehyksen jotenkin tyyliin 3 kiinteäsilmukkakerrosta, kolme ketjusilmukkalenkkikerrosta (5kjs joka kolmanteen ks:aan?). Nurkkiin on toki pitänyt jotain lisäyksiä tehdä. Viimeisen ketjusilmukkalenkkikerroksen näytän koonneeni yhteen taas 3ks/lenkki -tyylillä, ja sen perään vielä olen virkannut nirkkoreunan (3kjs+ 1ks jokaiseen kiinteään silmukkaan).

      Hmm, tästä sepustuksesta tuskin sai selvää, mutta halusin pohtia, keksisinkö ohjeen vielä. Tätä on nimittäin vuosien saatossa googlailtu ja melko helppoahan tuo ohje olisi työstää valmiiksi! 😊

      Poista