1.12.2015

Joulukalenteritaikaa

Ostin vuosia sitten alkuvuoden aleista joulukalenterin. Puisen joulupukkirekan. Lapset ovat vuosi toisensa jälkeen surreet, kun olen vienyt sen aina kouluun. Oppilaat ovat lumoutuneet rekasta myös, ja tohkeissaan uskoneet tonttujen tuovan paketin aina ennen koulupäivän alkua. Olipa joku nähnytkin vilahduksen jonain aamuna, kun oli ikkunan takaa luokkaan kurkkinut. Omasta mielestään. Ehkä. Tai ainakin kuullut kilinää. Tai jotain rapinaa... Ehkä...

Yksi tonttutaika joskus opeakin hämmensi: paketti oli kadonnut. Huomasin sen koulun jälkeen, kun tarkistin luukkua seuraavaa päivää varten. Kävin sitten varmuuden vuoksi kaikki luukut läpi, toiseenkin kertaan. Ja kurkkasinpa tiettyyn pulpettiinkin. Eikä missään ollut seuraavan päivän pakettia. Lähdin kotiin,  koulun viimeisenä. Tulin aamulla aikaisin takaisin uuden paketin kanssa, ja hups, siellä se oli, se vanha. Ihan oikealla paikallaan. Oho.

Tänä vuonna kalenteri könöttää oman keittiön hyllyllä ja tiedän Tontun tuovan joka toinen päivä paketin Pikkiriikkiselle ja joka toinen päivä Isoveljelle. Tiedän myös Tontun askarrelleen yömyöhään pieniä paketteja, joissa on photoshopattu-tulostettu-leikattu-liimattu-taiteltu ohjeenpalanen ja pari legoa käärittynä pikkipikkiriikkiseen joulupakettiin. Vähän ennen joulua pitäisi olla legoauto ja legotiikeri koottuna.

Tosin aamulla isän kanssa avatun paketin palikat löytyi äsken kokoamattomina hyllystä. Olikohan tämä sittenkin pienemmälle liian vaikea?


Itse oon ihan tutinoissa omista joulukalentereistani. Nimittäin blogijoulukalentereista!

8 kommenttia:

 1. Legokalenterit on kyllä parhaita!
  Mulla oli lapsena sellainen tulitikuista ja tulitikkuaskeista tehty, naapurin vanha setä teki sellaisia tulitikkutähtiä myytäväksi, ja niitä askeja tuli siitä sitten. Ja siellä lokeroissa oli aina legoja.
  Mulla on tänäkin vuonna lego-kalenteri. Lapsetti sen verran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihanaa! Tiedän muitakin aikuisia, jotka ostavat niitä legokalentereita! :) Mulla on myös mielikuva, että oon joskus lapsena tehnyt koiralle (!) tikkuaskeista kalenterin. ...Ei kun ei, taisikin olla filmirullapurkeista. Tietenkin. :)

   Poista
 2. Meillä mennään perinteisillä suklaahässäköillä.
  Lapset on tyytyväisiä vaan äiti istuu koneella ja on kateellinen kaikille käsistään taitaville ja päästään idearikkaille blogiäideille ;)

  Hei nakkasin sua muuten haasteella! Käypä kurkkaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tähän asti menty partiolaisten kalenterilla ja Aku Ankan välissä tulleella. Eli ei oo huikeita kalenteriproggiksia ollut meilläkään ennen. ;D

   Kiitos haasteesta, tartuinkin siihen heti! :)

   Poista
 3. Äääh miten ihana rekka!!! Meillä rakastettais tuota! Olen kade =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan huippu. Oikein löytö! :)

   Poista