17.12.2015

Virkkaamalla joulua kohti
Mulla oli pitkä to do -lista kahdelle viimeiselle viikolle ennen joulua. No. Vauva on valvottanut yöt melkein läpeensä, joten päivät oon lähinnä istunut kooman partaalla sohvalla. Ja osannut mielestäni aika hyvin unohtaa, että jotain olisi muka pakko tehdä. Kun ei ole. Siis pakko.

Oon siis valmistautunut jouluun virkkaamalla koomani keskellä mitä mieleen putkahtaa. Terapiaa ja mielenrauhaa. Putkahti tämmöinen kuusen alle laitettava matto. Poika tulee kyllä perinnefriikkinä itkemään, kun rikkinäistä säkkikangaskammotusta ei tänä vuonna kuusen alle laitetakaan.

Halkaisija on noin 80 senttiä, materiaaleina kalalanka ja trikookude. Inspiraationa (tosin vasta jälkikäteen hoksattuna) Kastehelmen pullalautanen.

Pyhiksi lähdemme näillä näkymin lapsuudenkoteihin. Ovat onneksi lähekkäin toisiaan, vaihto sujuu näppärästi jossain vaiheessa. Sen verran kaoottista ja hankalaa joulurumba kyllä alkaa tällä konkkaronkalla olla, että arvelen kelkkamme olevan käännekohdassa: voi olla, että piankin on meidän kohdalla luvassa kokonaan vain oman perheen kesken vietetyt kotijoulut ja vieraiden kutsuminen välipäivinä, kun lahjahässäkät on onnellisesti hässäköity. Ajatus herättää monenlaisia tunteita: haikeutta nyt ihan ensimmäisenä, mutta vähän helpotustakin. Ja kieltämättä tuntuu isolta askeleelta kohti keski-ikää.

Saa nähdä, ensijouluna kriiseillään kuitenkin samat jutut taas, koska no, kyllä te tiedätte.7 kommenttia:

 1. Tosi nätti matto! Sun pitää tarjoilla perinnetarkkailijalle pullaa (paljon), että menee uudistus läpi.
  Kiitos joulupostista, muutes! Ihan paras! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näin täytyy tehdä, että lämpenis mun pullamatolle! Ja ole hyvä joulupostista! :)

   Poista
 2. Niin kaunis! I love it. Lautanenkin on hieno, onko se Iittalaa? Äidillä on sellainen, mutta en tienny että se oli suomalainen malli, tai että mallilla on nimi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot melkein antanu mulle tahto oppia virkkaamaan paremmin kaikilla näillä hienoilla mitä oot näytelly. Joku päivä sitten.

   Poista
  2. Joo, Iittalan tuotantoa, on valmistettu vuosikymmenten ajan. :) Mä oon niin ihastunut tuohon sarjaan!

   Ja nyt sitten vaan virkkaamaan! Se on oikeasti aika helppoa! Ja vielä helpompaa olisi, jos olisi joku valmis ohje, ei tarvitsisi purkaa niin paljoa. ;D En osaa automaattisesti lisätä pyöreäää tehdessä oikeaa määrää silmukoita, joten välillä pitää purkaa monta kierrosta, kun menee mutkalle työ. Tämä mattokin jonkun verran menee kuprulle, mutta en sitten enää jaksanut purkaa. ;)

   Poista
  3. Osaan virkata sellaisia basic juttuja, neliöitä ja reunoja, mutta olis mukava oppia virkkaamaan pitsiä ohuella langalla. Aika ei vain millään riitä.

   Poista
  4. Ihan samoilla basic jutuilla noi pitsitkin tulee. Vähän eri järjestyksessä vaan ketjusilmukoita ja pylväitä. Periaatteessa. Ja käytännössäkin. No, jonain päivänä sitten kokeilet. Kun lapset on isoja... Hih. ;D

   Poista