23.7.2015

Kätsy imetyspaita




Raskausaikana sivusin äitiys- ja imetysvaateproblematiikkaa, ja nyt aihe on taas ajankohtainen. Eletään jälleen aikaa, kun aamuisin tuntuu, ettei ole mitään päälle pantavaa. Tällä hetkellä vaatekaappi koostuu lähinnä imetystopeista, niiden päälle puettavista trikoopaidoista ja nappipaidoista. Parhaiksi olen tällä kierroksella toistaiseksi kokenut nappipaidat: ne saa riittävän alas auki ilman, että syöttäessä mikään kiipeää tai valuu ruokailun tielle.

Eilen kävin läpi vaatekaappia ja tulin odottamattomaan tulokseen: vaatetta kyllä löytyy, vaikka luulin toisin. Olisi tuntunut kauhealta käydä vaatekaupoilla tuollaisen paitaläjän siivoamisen jälkeen. Siispä aloin ideoida, ja illan pimetessä päässä välähti: pitsikaulus ja vetskari. Kuin sattumalta kaapista löytyi huonoksi kulahtanut pitsipaita ja simppeli trikoopaita. Ompelin trikoopaitaan vetskarin keskelle ja pitsin kiinnitin olkapäiltä ja vetoketjun alta. Simppeliä! Mahtavaa!




Tämä on paita, jollaista voisin käyttää ilman imetysluukkuakin, ja sellaisia vaatteita oon imetysaikaan toivonutkin löytäväni. Lisäksi imetysominaisuudet ovat hyvät: ei kiipeäviä tai valuvia vaatemyttyjä ruokailualueelle, ja pitsi vieläpä peittää kätsysti näkymää. Eikä edes näytä ilmeiseltä luukkupaidalta. Jes, onnistuin! Pää pursuaa muitakin tuunausideoita, mutta aika ei taida riittää. Kehdosta kuuluu yninää.



10 kommenttia:

  1. Loistoidea! Pitää muistaa, jos joskus vielä tulee imetyspaidoille tarvetta :)

    VastaaPoista
  2. I really like it, it looks great!

    VastaaPoista
  3. Mahtava idea! Saako ideaa mainostaa tutuille "imettäjille"? Tosi kivan näköinen! -emännys

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa! Itsekin oon netistä monesti tonkinut imetyspaitaideoita. Löytämättä kuitenkaan mitään näin simppeliä. ;D Eli toivottavasti tästä olisi jollekulle ihan oikeaa hyötyäkin! :)

      Poista
  4. Hyvä idea! Harmi, ettei minulla ole mitään nättiä pitsipaitaa rikottavaksi... Näin muuten eurokankaassa sellaisia koristeltuja, pitkiä mekkovetskareita (tai ehkä ne olivat pitkiä). Sellaisellakin saisi tuunattua aika veikeän paidan. Tosin luukku olisi näkyvissä.

    Minä olen päättänyt panostaa nyt alaosiin, kun yläosien valikoima on rajallinen. Mielessä on aiheesta postaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipäs kun oli lyhyitäkin mekkovetskareita! Toimisi ehkä vähän helpommin. Pitääpä tuunata muutama trikoopaita, kun kerkiää.

      Poista
    2. Siis joo! Mulla tuli myös mieleen sellaiset pitsivetskarit, ja sellaisen ompeleminenkin ois näppärämpää, kuin tavallisen: sais lätkäistä vain paidan oikealle puolelle (ymmärtääkseni). Tämän paidan vetskarista nimittäin tuli vähän ruma: trikoolle on vaikea ommella. Tosin ei haittaa, kun jäi piiloon. ;)

      Kirppareilta vois löytyä pitsejä? Tai sitten virkkuuhommiin! :) Ja sun vaatepostausta odotan innolla! :)

      Poista
  5. Hieno idea! Tuollaista ehdottomasti täytyy suositella sisarelleni. Hän juuri sai vauvan hetki sitten. Olen miettinyt joululahjaksi hänelle merinovillaista imetyspaitaa, voisi olla oikein kätevä näin talven tullessa. Tämmöisenkin voisin hänelle yrittää tehdä.

    VastaaPoista