14.7.2015

Pieni juhlasuunnittelijaVauvan syntymän ja ristiäishössötysten takia Isoveljen synttärit iskevät päälle ihan yllättäen. Päätin ottaa pienen hehkutushetken, kun oltiin eilen kolmestaan kotona vauvan ja veljen kanssa. Ihan vain, että pääsisin itsekin synttärikekkerimoodiin, eikä esikoisen tärkeä juhla olisi sitten ihan rimanalitus. Vaikka tuskin lapsi niin ajattelisi, vaikkei viikkokaupalla olisikaan hössötetty. Poika innostui suunnittelemaan koristeluja, koska oli huomannut, että laitan aina juhliksi jotain lampusta roikkumaan. Hän piirsi tällaisen suunnitelman:Pikkuautoja lamppuun ja jouluvalot katon poikki kulkemaan. Yritin vähän molemmissa toppuutella, että pitääkö nyt kaikki autot tosiaan laittaa ja ettäkö ihan tosissaan jouluvalot?! Mutta en onnistunut: hän piti päänsä. Ja mikäs siinä, jos joskus annan periksi ja päätösvallan, niin tällaisissa. Tosin jouluvalot sain neuvoteltua katon sijaan helpommalle paikalle ikkunalle. Innostunut juhlasuunnittelija täpisi vieressä, ja onnekseni hihkaisi jouluvalovirityksille, että "täydellistä".


Myönnän, että hirveän hauskoilta nuo jatsaavat autot lampussa näyttävät (poika kutsui niiden kieppumista jatsiksi). En olisi itse keksinyt. Katsotaan, keksiikö siskokin kuukauden päästä pyytää roikotettavia, vai saanko itse päättää koristeet. Hauskaa, että tällainenkin perinne on vahingossa meille kehkeytynyt. Lampustaroikotteluperinne.
4 kommenttia:

 1. Wau, ihan mieletön idea! Vitsi tuota lasten mielikuvitusta :) Ei kyllä kävisi itsellä mielessä pistää autoja roikkumaan mutta näyttää tosi hauskalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne osaa aatella aikuisia paremmin sen kuuluisan "laatikon" ulkopuolelta! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Paitsi jos ei anneta sytyttää valoja? :D

   Poista