3.7.2015

Konkari-isoveli ja tuore isosisko


Onneksi on kesä. Isommat asuvat ulkona ja vauva saa juuri sopivasti (eli vain vähän) huomiota isosisaruksiltaan. Joitain ajatuksia tämä uusi elämä on kuitenkin herättänyt, kuten melkeinviisivuotiaassa seuraavia:

"Täällä haisee ihan maidolta. Sun maidolta. Onko se susta hyvä haju? Ei mustakaan..." (Miettii selvästi pehmentävää kommenttia...) "Mutta ihan kotoisa."

"Mitä me tän kaupan pihassa tehdään? Mehän jätettiin äiti toiseen paikkaan. Mitä?!! Onko äiti kävellyt?!!"

"Laittaisit rintsikat..." (Vastaan, että sentään puen, kun tulee vieraita.) "Siinä tapauksessa meidän pitää kutsua enemmän vieraita."

No, kuka tulis kylään?

Isoveli on koko kolmevuotisen isoveljeyden aikana ollut roolissaan luonnonlahjakkuus, mutta tuoreen isosiskon hoivavietti on heräillyt odotetunkin hiljalleen (keskittyminen kohdistuu muutenkin aina miljoonaan asiaan kerrallaan). Tänään yllätin sen lukemasta satua vauvalle. "Heippalallaa, Punatulkku", oli iloinen tervehdyksensä pikkusiskolleen. Punatulkku, hih, ihana!

4 kommenttia:

 1. Meitä oli lapsena kaksi. Ja minulla on nyt kaksi. Molemmissa tilanteissa olen miettinyt, millainen olisi kolmas. Onko hän kahden sekoitus, vai tuoko hän ilmi sen jonkin, joka on yhteistä kaikille sisarussarjassa.

  Löytyykö Sinulta jo ajatus tähän omalla kohdallasi?

  "Mutta ihan kotoisa" on erinomaisesti sanottu ja ajateltu! :)

  Kaislakerttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäin oikein miettimään, että kokisinko itseni jotenkin eri tavalla, jos lapsuuden perheessä olisi ollut vain yksi sisarus (tästä omasta perheestä en vielä osaa kokemuksia kertoa), ja kyllä luultavasti. Jokainen sisarus (meitä on siis neljä) on erilainen, mutta jokaisen kanssa löytää samanlaisia piirteitä, ja jokaisen kanssa on saanut takuta erilaisista asioista. En tiedä, miten aktiivisesti ollaan etsitty itsestämme niitä yhtäläisyyksiä ja eroja. Ehkä nyt vanhemmiten niitä tiedostaa paremmin. Mutta on tuo sisarusparvi kasvattanut varmasti musta sellaista, kuin nyt olen. Hyvässä ja huonossa. Mutta se, että onko "enempi parempi", niin en sitä sitten tiedä. Erilaista vaan. Ja itse sanoisin, että varmaan rikkaus se kuitenkin on. Tai ehdottomasti onkin. :) (Vaikka just sanoinkin, ettei enempi olisi parempi. Oho. ;D)

   Olipa sekava vastaus, mutta vauva tuolla kutsuu, niin tuli kiire. :)

   Poista