21.4.2013

Saako toi tulla leikkiin?



Siinä se kävi noin kysymässä, meidän pihassa, naapurin poika. Haki leikkimään.

Ette sitten kiusaa sitä! Ette opeta sille kirosanoja, ettekä pyssyleikkejä. Ootte kiltisti, ettekä yhtään riehu. Ette heittele hiekkaa sen päälle. Ette pilkkaa sitä, ettekä töni. Ette huido lapioilla. Muistatte, että se on vielä pieni. Ja ette sitten todellakaan kiusaa sitä.

No, isä oli paikalla, en minä. Vastasi, että "joo", ja niin minun Poikani meni ensikertaa naapuriin hiekkalaatikolle. "Voiko toi tulla huomennakin leikkimään?"

..kai se voi... Tai siis toki. Mun Niin Iso Poika.

Jotenkin tuli mieleen, että se linnunpönttö pitäisi muistaa laittaa paikoilleen. Onneksi omat poikaset on poikasia useamman, kuin yhden kesän. Harjoituslennoista huolimatta.



Niin... 2 vuotta sitten...
Onneksi meillä nyt toinen tämmöinen, pieni Nököttäjä, ison Viipottajan lisäksi.


Jälkikirjoituksena vielä
Viikonloppuvieraille ja Kyläpaikoille iiiisot kiitokset.
Valtavan ISOT!


4 kommenttia:

  1. kiva, kun kävitte, tulkaa toistekin! :) Olipas tutut pipo ja lapaset alakuvassa. Enpä muistanutkaa noita enää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tullaan! :) Pipo on vielä tallessa, mutta lapasista toinen on kadonnut jonnekin. :)

      Poista
  2. Olipa ihana kirjotus! Voin kuvitella, miten haikealta ja pelottavaltakin lapsen kasvaminen tuntuu, musta tuntuu jo nyt, ettei tämä oo kohta enää vauva :D Ja mietin jo, että mitä jos siitä tulee koulukiusattu tms. No, ehkä pitäs elää enemmän hetkessä eikä murehtia tulevaa. -LS

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi niinpä, karmaiseva ajatus tuo, että joku kiusaisi sitä omaa kaikkein rakkainta. Kamalaa! Antaa uutta perspektiiviä ammatillisestikin, mulle ainakin. Kaikki ne lapset on jonkun ihmisen maailman keskipisteitä ja aarteita! Mutta ihan totta tuokin, ei voi elää kuin yhtä hetkeä kerrallaan. Toisaalta onneksikin...

      Poista