20.1.2016

Legolumiaura ja muita keksintöjä

Mulla oli se eilen mainittu potilas täällä tänään seuranani. Keskimmäinen meni alkuperäisen suunnitelman mukaan päiväkotiin, koska se jo eilen meinasi hyppiä seinille leikkikaverin puutteessa. Ja hyvä, että meni. Oli ollut kivaa, ja tämä korvatulehduspotilaaksi todettu sai relailla rauhassa. Siskolla loppuikin kuuri toissapäivänä...

No, päiväseuralaiseni pyysi, että esittelisin blogissani hänen keksintönsä. Legolumiauran. Tuossa kuvassa sen nyt näettekin. Legolumiaura, joka auratessaan laskee nokan alas niin, että takapyörä jää ilmaan ja keskellä oleva osuu maahan. Ja silloin se maahan osuva rengas pyörittää myös ylempää rengasta. Aikamoinen legoinsinööri. Mutta siitä tulikin mieleeni, että kuvasin tässä jokin aika sitten hänen muitakin älynväläyksiään. Kuten tämän kekseliään tavan saada vähän liian suuret housut pysymään ylhäällä:


Näppärää, vai mitä?

No, vielä hienompi oli hänen päiväkirjan lukkonsa. Sisko sai joululahjaksi lukollisen päiväkirjan, ja siitä iski tietenkin armoton kateus. Viisivuotias suunnitteli päiväkaupalla lukkoa omaan kirjaansa ja selosti meille visioitaan ja tarvitsemiaan materiaaleja. Me ei ihan tajuttu ideoita, eikä meidän ehdotukset kelvanneet sitten alkuunkaan. Kävi isän kanssa rautakaupassa ostamassa kettinkiä, sahasi sen itse rautasahalla kahteen pätkään, porasi akkuporakoneella (isän kanssa) reiät kansiin ja konsultoi äitiä uusista suunnitelmista, kun kaikki ei mennytkään niin kuin piti. Lisää reikiä, rautalankaa ja kettinkiä. Sisäpuolelle teippiä. Ja kun suututti, että kirjaa saa lukittuna raotettua liikaa, askarreltiin takakanteen kartonkitaite, jonka saa käännettyä sivujen suojaksi. Hieno tuli, aijjettä. Vaikka lapsi ärisi ja ulisikin vastoinkäymisiä välillä, kuin eräs laukkua ompeleva äiti tuossa taannoin. Olihan se raskas ilta meille kaikille (heh), mutta oikeasti on hirveän hienoa, että lapsi on määrätietoinen, kekseliäs ja innokas tekemään itse (ehdotin lukollisen päiväkirjan ostamista).

6 kommenttia:

 1. Voi mikä neropatti !!! Hyvä poika niin sitä pitää,sen mitä päättää on toteutettava.Nuorena on vitsa väännettävä,eiku kuinka se meni.
  Terveisiä pikkupotilaalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerroin terveiset. Ei ymmärtänyt, mitä se tarkoittaa. (On se kyllä aiemminkin "terveisiä" saanut, mutta nyt piti pysähtyä miettimään.)

   Poista
 2. VOi millainen nero teillä asustaa, hih! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vähän liiankin määrätietoinen puuhasteluissaan ja visioissaan välillä... ;)

   Poista
 3. Lukkoprojekti kuulostaa hauskalta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallaan joo, tavallaan aika raskas. ;D Heh, vaikka jälkikäteen toki voin vain ylpeillä sillä. ;)

   Poista