15.1.2016

Lissun kaveri Jossu


Aloitetaan nyt lyhyesti toteamalla, että ei ole "tyttöjen leluja" ja "poikien leluja". Mutta silti (kyllä...) olen ostanut molemmille tyttövauvoilleni ensimmäisenä jouluna nuket. Aikauhee.

En ollut tällä kertaa sellaista suunnitellut, mutta nostalgiahengessä en voinut olla ostamatta erään kaupan alehyllystä vihoviimeistä, paketista päätellen ties kuinka monta vuotta siellä pölyttynyttä Kaalimaan Kakaraa. Mulla ja siskoillani on sellaiset ollut lapsena ja tämä Miukumme pulleine ranteineen on itsekin kuin ilmetty Kaalimaan Kakara.

Pikkiriikkiselle ostamani nukke on Rubens barn nimeltään Lissu. Nimi vakiintui, kun vieraamme ehdottivat Liisiä (muistaako ehdottaja?) ja totesimme sen hyväksi. Olisihan isoveli halunnut tuon ensimmäisen vauvasiskonsakin nimetä Liisaksi. Lissuksi se äkkiä muuttui, ja Lissu se on ollut siitä asti.

Tälle uudelle Kakaralle on nyt mietitty nimeä. Ei kovin aktiivisesti, koska se sitten kolahtaa, kun kolahtaa. Ja pelkään pahoin, että nyt se on löytynyt... Miuku on "alkanut puhua":

"Tää tää, tää on näätä. Näätää, häntää. Äitää on näätä. Näätä! Näätä! Nää on näitä! Tänään tää on näätä! Hätä! Hätä! Tää! Tää! Täh? Häntä!"

Ihan tuolta se ainakin kuulostaa. Vastauksena kysymykseen "Mikä tämän nuken nimi on?" oli tietenkin "Näätä". Ei sentään. Mutta. Muistatteko Josefiina Näädän? Jossun. En ihan välttämättä haluaisi muistaa, mutta kun koko ajan kotona hoetaan näätä, niin ei auta. Kaiken kukkuraksi tämän "Jossun" adoptiopapereissa luki virallinen nimi: Amelie Josefina. O-ou, tää todellakin on Jossu. Lissu ja Jossu. Just hyvä. Vähän kamala mielleyhtymä vaan, vai?

Onko teidän lasten leluilla pysyviä nimiä, vai vaihtelevatko leikkien mukaan? Muistatteko omien lelujenne nimiä? Mulla oli nukeissa Sanna, Tiina ja Sofi(a?). Nimet rimmasivat aina siskon nukkeihin, joista löytyi tietenkin kaksonen omilleni. Barbeissa lemppari oli Marina ja sen ruskettunut mies Oskari. Ja heidän lapsensa, jonka ostin Keskisen (silloin vielä pieneltä) leluosastolta omilla rahoilla, oli Melina. Lempiuninalle oli Munkki Hermanni.

Jaahas, juuri tuli syliin pyyhkeisiin kääritty kipeä Lissu. Pitääpä hoitaa sitä nyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti