21.1.2016

Näin puet Heidi Piin pakkasilla



Olen törmännyt muutamaankin "Näin pukeudut pakkasella oikein" -artikkeliin netissä. Tein oman ohjeistukseni, joskaan en ulos menoa ajatellen. Koska kuten saatatte muistaa, välttelen pakkasella ulos menemistä ja varsinkin siellä viipymistä. Tämä kuvasarja näyttää, kuinka pukeudun pakkasöitä varten.


Tämä näky on äärimmäisen harvinainen pakkasella. 
Heidi Pii kyllä vaihtaa vaatteita ja peseytyy, mutta tämä kaikki tapahtuu sekunneissa.


Merinovillasukkien päälle puetaan pörrökarvasukat. Nopeasti, kylmäkylmäkylmä... 


Pitkähihainen yöpaita. Nyt alkaa vähän helpottaa, mutta jalkoihin on kylmäkylmäkylmä.



Flanellipyjamahousut kehiin. Tai vaihtoehtoisesti collegehousut.


 Polvivillasukat. Jollen menisi heti nukkumaan, tarvitsisin vielä villatakin. 
Mutta nyt olen menossa suoraan petiin...


Villalapaset. Kyllä täällä tarkenee. 
Mukava on herätä lämpöisenä muutaman tunnin välein vauvelin kanssa istuskelemaan. 
Vähän tuntuu oudolta kiskaista lapaset käteen ennen peiton alle menoa, mutta lämmin fiilis voittaa kummallisen fiiliksen.

No, vähän tämä taipumukseni liioitteluun näkyy näissä "en käy ulkona" tai "en riisuudu" -kommenteissa. Lapasetkin saattavat kuulostaa liioittelulta, mutta ovat ihan totta kahdelta edelliseltä yöltä. Lämpömittari kotona näyttää kuitenkin jotain +20 asteen kieppeillä, vaikka ulkona paukkuu samat miinuksella. Silti viimeistään illalla, kun nostan jalat lattialämmitetyltä parketilta sohvalle tai sänkyyn, iskee hyytävä hytinä sormiin ja varpaisiin. Lapset kiljuu, jos kosken niihin jäisillä käpälilläni. Välillä on ihan jalkapohjat tai kädet kipeinä siitä kylmästä. Onkohan se ihan normaalia?

...Haasteeksi muodostuu lasten pukeminen. Hehän hehkuvat kirkkaanpunaisina, kun puen heitä oman kylmäkokemukseni perusteella...



13 kommenttia:

  1. Ihanaa että muillakin on kylmä :D tai siis en tarkoittanut tuota kirjaimellisesti.. mutta siis kun mä pukeudun yöksi, kun muut riisuuntuu niin jotenkin tunnen sielunkumppanuutta muita turjostajia kohtaan ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti on kivaa tietää, ettei ole ainoa, joka nukkuu monikerroksisissa yökkäreissä! :D Haha, turjostaja, mikä sana!!? :D :D

      Poista
  2. Ei oo varmaan ihan normaalia olla noin kylmä! :) Voi olla että sulla on vähän huonompi veren kierros tai jotain. Minun Sarah siskolla otta pari tuntia lämmetä kunnolla jos sillä on liian vilu kun menee nukkumaan. Pari kysymystä... Mitä ihmeessään on college kangas? Oon näyny sanan pari kertaa mutta en tiedä minkä moista kangasta se on. Ja onko "peti" aivan virallista suomea? Mä aina luulin että se oli fingliskaa, otettu "bed" sanasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kyllä aina ollut jäiset kädet, eli ehkä mulla on vähän huono verenkierto? Ja kuulostaa tutulta, että kestää lämmetä, jos ehtii palelemaan. Mä jotenkin inhoan palelua siksi, että se ei sitten tunnu loppuvan ollenkaan, vaikka pääsisikin lämpimään. :(

      Mä en keksi tapaa selittää collegekangasta, joten tässä linkki oikein perinteisiin collegehousuihin: http://www.anttila.com/shop/fi/netanttila/urheilu/miesten-urheiluvaatteet/adidas-miesten-collegehousut-50598513--malli-22

      Mikähän tuo materiaali olisi englanniksi?

      Peti on ihan virallista suomea, enkä oo koskaan hoksannut, että se tulee (?) bed-sanasta! Mutta totta, niin varmaan tulee. Samoinhan sanotaan, että sänky "pedataan", kun järjestellään PETIvaatteet siistiksi. Ihan kirjakieltä se on. :) Jäin oikein miettimään, että mikä on sävyero "sängyn" ja "pedin" välillä, ja ehkä peti on juuri se "pedattu sänky". Eli jos mennään vaikka jonnekin kylään, niin meille laitetaan sinne peti. Eli pedataan sänky.

      Poista
    2. Ah! Collegekangas on sweatshirt fleece.

      Ajattelin että olisko peti tullu ruotsin kielestä, mutta sielä sana on säng, niin sänky sana on aivan varmaan tullu sieltä. Katsoin sitten saksan sanaa sille ja se oli bett. Niin se on varmaan tullu suomen ja englannin kieliin sieltä kautta. Yski englannin peruskielä on ikivanhaa saksaa. Taisit tietää tuon jo.

      Poista
    3. En kyllä tiennyt. :) Mutta kuulostaa järkevältä. :)

      Sweatshirt fleece, en oo kyllä ikinä kuullutkaan, enkä ois osannut yhdistää. Aina oppii uutta! :)

      Poista
    4. Ajattelin samaa, että aina on opittavaa!

      Poista
  3. Minä kyllä tykkään talvesta ja pakkasesta, mutta kun on jo yli kolme viikkoa pakkaset paukkuneet yli kahtakymmentä - se on jo liikaa. Tuo yöpukeutuminen ei ole ollenkaan liioiteltua. Mulla ei ole ollut vielä lapasia, mutta villatakki kyllä. Meillä on vanha ja vetoinen talo, joten täällä sisälläkikn on koko ajan kylmä. Tänään sain ahaa-elämyksen ja keksin, että jos siivoan ja puunaan, tulee lämmin. No tuli joo. Mutta nyt kun istun kynsikkäät käsillä tässä koneella on kylmä tai oikeastaan tosi kylmä. Jos olisin koko kolme viikkoa siivonnut, meillä olisi tosi siistiä ja ihanaa eikä olisi palellut. Ja ihan sama - ulos menen vain pakosta ja kaksi pipoa päällekkäin ei ole ollenkaan liikaa.

    Tänään mittari näytti aamulla -29 ja hirvitti laittaa tokaluokkalaista kävelemään kouluun. Puin pojan tönköksi. Kun tuli äsken kotiin, valitti, että on kuuma - liikaa päällä. No, pakkastakin oli enää -25. Nyt poika istuu ja katsoo telkkaa ilman sukkia teepaidassa ja minä istun koneella hanskat käsissä, villahousut, villapaita ja kahdet villasukat kaikkien muiden vaatteiden päällä. Ihme ettei ole pipo päässä.

    Kyllä tää tästä vielä. Tsemppiä sullekin pakkasiin. Huomenna pitäis enää olla alle kymmenen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, mä en sentään oo ryhtynyt suuremmin siivoamaan, oon lähinnä hakeutunut takan kylkeen. ;D Mutta tuo kyllä puistattaa, että lapset riekkuvat sukitta ja t-paidoissa, kun itsellä on kylmä kolmessakin vaatekerroksessa! :| Meillä tosin keskimmäinen näyttää vähän taipuvaiselta vilukissailuun. (Viimetalvena se ei tuntenut vielä lainkaan kylmää. Oli leikkimökissä riisunut ulkovaatteet, kun leikki olevansa sisällä. Oli se tovin siellä ehtinyt touhuta, ennen kuin hoksattiin ja tuotiin sisälle sulamaan... :,D)

      Mutta kyllä tää tästä vielä, lauhempia säitä tosiaan odotellessa. Tsemppiä sinne vetoiseen taloon (hrrr) ja suosittelen testaamaan lapasia. Oon varmaan nukahtanut hymyillen aina ne kädessä. :D

      Poista
  4. Ootko kokeillut viljapussia kaveriksi sankyyn? meilla ennen remonttia saattoi aamulampotila olla mahtavat +8 astetta (jep. Oli ALYKIVA nousta talviaamuna toihin...), mutta viljapussi miktossa vesilasin kanssa 4 minuuttia auttoi illalla sangyn lammittamista huomattavati. Ja on muuten mieleton lihasten hellija jos kipeytyy!!! Pojilla on omansa, tosin herra 8 vee laittaa sen heinosti tyynynsa viereen nalleja lammittamaan ;o)

    Voit varmasti sutaista ko. ihmetyynyn helposti itse taidoillasi, oletan, etta google auttaa (wheat bag). Tee sellainen kolmen osion suorakaiteen muotoinen, se lammittaa selkaa ja niskaa hyvin. Jos teet pienemmille, niille riittaa pienempi versio :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sänkykaveriksi en oo viljapussia ottanut, mutta sellainen kyllä löytyy! Hyvä idea! Itse asiassa mulla ois sellaiset kauratossut, jotka sais samalla tyylillä mikrossa lämmittää. Missähän ne ois? :D Kauratyynyä oon käyttänyt kipeisiin lihaksiin ja kasvukipuihin pojalle (yhtenä yönä auttoi, toisena ei...)

      Tosin nyt on jo lauhtunut, viimeyönäkin riitti yhdet villasukat ja ihan lyhyet hihat. Jee!

      Toi 8 astetta kuulostaa kyllä kidutukselta. Järkyttävää!! :D Mutta ihanaa, että nallekin sai lämmikettä. Aika reilu herra teillä, kun laittaa toisten hyvinvoinnin omansa edelle. :)

      Poista
  5. Se on oikeasti aika mieleton herra :) esitteli mahani edessa neulomiani takkeja "Minnille":"sitten kun sina kasvat isommaksi voit kayttaa tallaisia takkeja" ;o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, mahtavat olla isommat Minnistä innoissaan! :) Tiedättekö sukupuolen, vai onko kutsumanimi sattumanvarainen? :)

      Poista