15.11.2013

SotketaansiivotaansotketaanTänään on taas semmoinen päivä, että järjestyksen ylläpitäminen tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta. Yritän koota isoimmat kaaokset kasoihin ja paikoilleen, mutta alle viidessä minuutissa ne samat kasat on pemotettu ympäri lattioita. Ja kun se ensimmäinen kokoamiskertakin otti jo voimille, saati sitten neljästoista, joka ottaa voimien lisäksi myös pattiin.

En malta odottaa joulusiivousten tekemistä...

Kokeneemmat äitikollegat, onko teillä mitään lohdullista sanottavaa sen suhteen, koska tuo sotkemisvaihe menee ohi? Itseäni rohkaistakseni ainakin väitän, että suurimmat sotkut tällä hetkellä aiheuttaa Pienin (eli iän myötä helpottaisi?), mutta voi olla, että kieltäydyn vain näkemästä sitä totuutta, että vuosi vuodelta tätä kaikkea on vain hankalampi hallita.

Olisi kai ollut pienempi vaiva kerätä nämä, kuin ottaa kuva.
No, elämä on valintoja.
Illalla imuroidaan.

4 kommenttia:

 1. Mä olen nyt alkanut olla aika natsiäiti ja laitan hyllylle kaikki lelut jotka ajautuu omasta huoneesta pois. Oma huone saa olla kaaos, illalla siivotaan lelut paikoilleen ja aamulla kaikki löytyy sitten hyvin. Mutta teillä pikkuinen on vielä niin pieni ettei varmaan vielä toimi.
  Mun mielestä lapsiperheen koti saa näyttää lapsiperheen kodilta. Iltaisin siivoan vähän tarkemmin mutta päivällä en vaan jaksa turhia järjestellä kun viiden minuutin jälkeen kaaos näyttää ihan samalta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pitäisi varmaan olla vähän armeliaampi tuon kaaoksen suhteen. Tai sen suhteen, että miten paljon antaa sen haitata. Mä oon antanut kuljettaa leluja huoneesta pois, kun lastenhuone on kuitenkin tommoinen hämyinen peräkamari näin talviaamuina. Leikit näyttää usein maistuvan paremmalta muissa huoneissa, ja siitä se kaaos sitten lähteekin vyörymään. Yks hyvä keino on muuten se, että olohuoneen nurkassa on kori, johon voi olkkariin kertyneet rojut päivän mittaan koota, ja sitten illalla (tai ehkä kerran viikossa, heh) kuljettaa oikeille paikoilleen. :)

   Poista
 2. Samaa mieltä, että lapsiperheen koti saa näyttää lapsiperheen kodilta Mitä muutama lelu jossain lattialla haittaa. Ja joulusiivous. MItä? Miksi pitäisi tehdä joulusiivous. En tee sitä koskaan. Pidän aina normaalia siisteyttä ja kaapit saa olla mitä on. Kun kuusi on tuotu lattiat pestään ja muutenkin normaali viikkosiivous. Toista se oli ennen kun lattiat pestiin jollain hiekalla kaksi kertaa vuodessa.

  Satunnainen lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en kyllä tiedä, mitä tuo joulusiivous käytännössä mullakaan tarkoittaa. Kai sellaista ylimääräistä hössötystä siitä, että jokainen kolkka olisi sillä nimenomaisella hetkellä (aattoaamuna...?) edes jotakuinkin kohdillaan. Aika hullu ajatus näin lapsiperheessä, kuten postauksessa ja kommenteissa on todettu. ;) Armoa, pitääpä muistaa toitottaa sitä tässäkin asiassa.

   Poista