17.11.2013

Eino ja 8 muuta luonnonilmiötäSisko ehdotti mulle pari päivää sitten lumihiutaleiden virkkaamista. Totesin, että ei kiitos, on yliannostus. Tänä aamuna sitten ripustin 8 sellaista roikkumaan sesonkikoristeiksi keittiön valaisimeen. Huoh... Pitäisi kuulostella kyynärpäiden ja ranteiden pyyntöjä pitää virkkaustaukoa. Hartioista ja selästä puhumattakaan, mutta ne nyt nurisevat aina.

Yöllä valvotti Eino. Kuulostelin ensin, lähteekö katto irti, ja sitten aloin nähdä päässäni, kuinka lähimetsä kaatuu talon päälle. Aloin myös vakuuttua siitä, että naapurin puutarhatuolit lentävät lasista sisään ja sähköt katkeavat ennen aamuaurinkoa. No, onneksi ei sattunut kanerva-asetelman ja roskiksen kaatumista kummempia. Mutta olipa silti yö. Vähäuninen ja pelottava. Aamupäivälläkin piti jännittää, kun mr Pii vielä lähti matkaseuraksi Einolle tuonne lakeuksille, tennisvuoro vei voiton luonnonvoimista.

Luonnonilmiöistä vielä siihen ensimmäiseen palatakseni: Saisi kyllä tulla noita oikeitakin hiutaleita jo, vaikka (taas kerran mainitakseni) en tykkääkään talvesta. Mutta pimeästä vielä vähemmän, ja siihen valkeus vähän toisi helpotusta. Vähän niin kuin nämä itse tehdytkin.4 kommenttia:

 1. Meillä oli aamulla sähköt poikki eikä puhelimetkaan toimineet. Vesikin tuli vähän huonolla paineella (enpä muuten ole tarkastanut tuleeko vieläkin). Onneksi oli takka+leivinuunia ja saatiin lämpöä tupaan ja ruokakin tehtyä, vaikkei sähköä aamusta ollutkaan. :) Hienoja lumihiutaleita! Jospa niitä alkaisi leijailla maahankin jo pikku hiljaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No teilläpä on ollut eksoottinen aamu sitten! Meilläkin oli katkennut, mutta ilmeisesti vaan ihan hetkeksi, kun kelloradio oli tiltannut joskus puol kasin paikkeilla.

   Poista
 2. Kovetitko nuo tärkillä vai sokerilla? Mä innostuin noista lumihiutaleista kans viime jouluna ja nyt niitä on joulukoristelaatikon pohjalla tuntematon määrä päättelyä ja kovettamista vaille valmiina. Virkkaus on liian koukuttavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jälkikäteen aattelin, et ois varmaan ollu parempi, ku en ois tärkännyt ollenkaan, noi on kuitenki niin jämäkästä langasta ja pieniä, että oisivat varmaan pysyneet kuosissa ilmankin. Oisin saanut ne siistimmiksi, kun oisin nuppineuloitellut ja suihkutellut vaan vedellä... Mutta SIIS, tärkkäsin erikeeper-vesi -seoksella. Kuivuessaan vähän käpristyivät, kun en viitsinyt sotkea neuloja liimaisiin liinoihin. Mutta toisaalta en myöskään etsinyt mistään ohjeita, miten sen ois saanut parhaiten suoritettua. ;D Mä oon taas vähän tämmöinen huithapeli... ;D

   Poista