10.11.2013

Mittahousut ja muuta isänpäiväpuuhaa


"Isä", mallista kirjoitettuna...

Meidän isänpäivää vietettiin varsin perinteisin menoin: aamu häärättiin keittiössä, kunnes kellonviisarit antoivat myöten ja sain päästää seinille pomppivat lapset pomppimaan unenpöpperöisen Isän päälle.


Sain kuin sainkin väkerrettyä aamukattaukselle uunituoretta pataleipää. Toivoakseni tuoksu teki vaikutuksen, eikä maussakaan mitään mainittavaa vikaa ollut.

Isä sai lahjaksi pallopään (ei ole tarpeeksi kiinnostava selitettäväksi tässä) ja mittahousut. Idea oli parempi, kuin toteutus, mutta julkaisen silti kuvan, jos joku kaipaa isänpäivälahjaideaa tuleviin vuosiin: pyjamahousut, joiden lahkeessa on mittanauha. Pojalle on jo näytetty, mihin asti pitää ylettyä, että pääsee törmäilyautoihin.

(Mun päällä edellisiltana kuvattua. Suttujen alla lasten nimet.)
Ruoka noudettiin seisovasta pöydästä, joskin sitä ruokapaikkaa saikin sitten hakemalla hakea. En meinaa tajuta, ettei lapsuusajoilta tutuksi tulleita (silloin kamalalta tuntuneita) seurakuntakeskusisänpäivälounaita automaattisesti järjestetäkään joka paikassa.

Illalla oma Isäni tuli Äidin ja Pikkusiskon kanssa kakkukahveille. Täytekakkukin onnistui ihan kivasti. Eikä suklaat houkutelleet valmistusvaiheessa. Ja kakussa söin sitä kokematta, ettäkö karkkilakkoni olisi tässä kohtaa pettänyt.Mukava päivä, mukavia isejä. Somat lapsosetkin käyttäytyivät mallikkaasti, kunnes päiväunien vähyys, sokeriöverit ja iltavillit verottivat käytöstavoista klo 19 alkaen. Mutta se olikin jo pidempään, kuin ehdin toivoakaan.

Sammuivat sänkyihinsä sekunnissa. Minä istahdin lattialle ja räpsyttelin kuvia itsestäni peilin edessä. (Myöntääkö kukaan muu koskaan tekevänsä sellaista huvikseen?) Mutta otan sen nyt näin julkisesti puheeksi, kun haluan kehua mr Piitä paitsi siitä, että se on loistava, luotettava, hauska, johdonmukainen, omistautuva ja läsnäoleva isä, myös siitä, että tämä synttärilahjaksi saamani mekko on niin ihana. (Vaikkei se tässä epäedustavassa asennossa näytäkään linjakkaalta kotelomekolta.) Tämä on hieno lahja, hyvin tärkeä. Ottaen huomioon, miten mekottomuuttani surin silloin hetki ennen synttärijuhlieni alkamista. Ottaen huomioon, että osasi ostaa juuri sen, mitä haikailin. Ottaen huomioon, että onnistui tekemään siitä yllätyksen. Monitoimi-iskä, tuota etuliitettä oon usein sille ajatuksissani sovitellut.6 kommenttia:

 1. Haha, "mittanauha lahkeessa" kyllä kuulostaa miehisen huumorintajun tulkitsemana epäillyttävältä (mr Piin oli pakko käydä mulle äsken tirskumassa sitä luettuaan tämän), mutta onneksi laitoin kuvan, niin ei jää kellekään epäselväksi, mitä sillä on tarkoitus mitata.

  VastaaPoista
 2. Kolmas kerta toden sanoo.Kirjoitin eilen jo kakskertaa ja ne katos avaruuteen. Kiittoksia illasta ,kauniista kattuksesta ja hyvästä kakusta.Mun mielestä on kiva ettei lapset pelkää olla aitoja meidän seuras vaan touhuavat ja leikkivät vauhdilla.Se poika on kyllä niin liikuttava kun tiesi sanoa mitä "pahaa" oli siskolle tehny ja se kun halus mun kainaloon lukemaan kirjaa . Mahtavaa ! Koissu oli yhtä väsyny kun lähdettiin ,nukkui ku tukki kotitienpäähän asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellenne seurasta! :) Joo mä oon kans noissa (muuten niin rasittavissa) kiusantekotilanteissa ollut kuitenki tyytyväinen, ku ei vielä yritä väittää, ettei muka ois tehnyt toiselle mitään. Kertoo hyvin rehdisti, vaikkei kukaan oo nähnyt, mitä tapahtui.

   Poista
 3. Meillä isä nousi reippaana ennen äitiä :) Mutta lahjoja kyllä sai, ja kakkuakin.

  Miten tehdään pataleipää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, olipas reipas isä! :)

   Mun silmiin pataleivän ohje osui MamiGoGon kommenttikentässä ja reitti johti tähän blogiin: http://maistuisvarmaansullekin.blogspot.fi/2013/01/vaivaamaton-pataleipa.html

   Helppo tehdä (joskin siis pitää tietää ajoissa, milloin sitä haluaa syödä), ja maistui hyvältä. Ihana rapea kuori tuli!

   Poista
  2. No ei ehkä niinkään reipas isä, vaan väsynyt äiti :) Olin just saanu vauvan imetettyä ja nukahtamaan mun viereen, kun toinen tytöistä heräs. Eipä siinä jäänyt isälle paljon vaihtoehtoja...

   Kiitti linkistä, pitää joskus kokeilla tätä!

   Poista