18.6.2013

Patjarahi / Foohki / maja / jne
Yksi kaikkien aikojen käytetyimmistä askarteluistani: Patjarahi.

Katkaisin vanhan patjan kolmeksi ja päällystin jollain lähesilmaiskankaalla, ompelin palat kiinni toisiinsa niin, että homman saa levitettyä patjaksi tai kasattua rahiksi. Tai taiteltua majaksi.

Tämä on toiminut sairasta lasta valvovan vanhemman varapatjana, muumikeksiretkipiilona, majana, päivälepopaikkana, lukunurkkana, rekkana, peräkärrynä, esteradan esteenä. Sen kerrosten väliin on piilotettu tavaroita, sitä pitkin on liuttu, sen päältä on pompittu ja se on pystytetty muuriksi huoneen poikki. Tässä on nukkunut monenlaisia vieraita, kummeja, isovanhemmista muistaakseni 3/4. (Saaduista selkäsäryistä ei ole ollut puhetta.) (Ja nykyään meillä on kyllä valinnanvaraa yöpymispaikkojen suhteen...)

Rekka ja rekkamies.

Ei se kovin kaunis ole. Mutta mielikuvittelijaa se ei haittaa yhtään. Nyt se on Foohki. Poika löysi Ystävälän vajasta Maailman Upeimman Aarteen, vanhan "foohkin menkin", ja sai sen lahjaksi! Tuunattiin se kuminauhakiinnitettäväksi merkiksi patjakasaan, joka on raahattu vaihteeksi joka aamu keskelle eteisen lattiaa autoksi. Kun pitää hakea koko ajan Siskolle niitä luumusoseita kaupasta. "Nönnöönnönnöönnööööö ... ... gshhh." (Foohkissa on semmoinen rekan pysähdyssihahdus, näköjään.) Jos pyydän tulemaan keittiöön, hän toteaa "joo, tuun autolla", ja juoksee eteiseen nönnöttelemään hetkeksi ennen kuin kipittelee tyytyväisenä keittiöön.

"Oota, tää auto on nyt ihan märkä, mun täytyy kiillottaa tää."8 kommenttia:

 1. Oi ihanuus! Kun saisi lapsilla säilytettyä juuri tuon mielikuvituksen noin rikkaana, leikit luodaan, ei osteta!
  Patjarahi on loistava keksintö, ja Foohki on paras auto :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se juuri on. Yhtälailla on tullut hyvät kokkailuleikit jätskipurkista rakennetulla leikkiuunilla kuin brion uunillakin. ;)

   Patjarahia suosittelen muillekin askarreltavaksi. :)

   Poista
 2. Kyllä siitä varmaan tule palomies tai rekkakuski. Mahtavat jutut. Toivotaan että juhannuksena ei sada,niin saa "ajella" ulkona. pitäskö ostaa pieni uima-allas lapsukaisille. Olitarjous 9.90.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkimökki on muuten ollut viime aikoina paloasema. Lähinnä kai se on assiosioitunut siitä puhelimesta, kun ollaan mr Piin kanssa vitsailtu entisaikojen hankaluudesta soittaa hätänumeroon (000 sillä pyöritettävällä puhelimella).

   Kyllä nää varmaan selviää ihan punkkameiningilläkin.. ;)

   Poista