7.6.2013

Leikkimökkilinnun "ohjeet"
Skannailin toiveestanne Lintukaavat, mutta jos joku lähtee tätä kokeilemaan, niin muistuttelisin, että voivat olla hyvinkin "sinne päin". Otin siis itseäni varten nämä tehdessäni talteen, ja oon aika suurpiirteinen, joten sillä varauksella suhtautukaa tähän. Mahakappale olisi muuten mielestäni voinut olla pidempi, mutta laitoin tähän juurikin tuon itse käyttämäni kaavan. Mittakaava on suurinpiirtein niin, että tuo kuva on 30 x 30.1. Ompele siivet, tee koristesaumat oikealle puolelle ("aaltojen kärjistä alkaen" pari senttiä, you know...) ja täytä vanulla. Sulje siipi saumalla. (Itse laitoin vähän riisiä siiven kärkiin, mutta se ei varmaankaan ollut tasapainotuksen kannalta tarpeellista tai edes järkevää.)

2.  Asettele siipi sopivalle kohdalle vartalon ylä- ja alapuolien väliin, oikealle puolelle, ja ompele sauma. Sama toiselle puolikkaalle....

3. Ompele selkäsauma pyrstön korkeimmasta kohdasta about ylä- ja alapuolen saumakohtaan asti (mittaile mahapalasen kanssa sopiva kohta).

4. Levitä pyrstö selän puolelta auki ja ompele sen nurjalle puolelle mahakappaleen lyhyt sivu. 

5. Ompele mahan toinen sivu linnun vartaloon kiinni. Ompele toista puolta (pyrstöpäästä alkaen) niin pitkälle, kuin siipien kanssa onnistuu.

6. Käännä, täytä. Itse laitoin mahanpohjalle pienen kangaspussukallisen riisiä painoksi, mutta järkeilkää taas ite, mikä on tarpeen/viisasta.

7. Tikkaa lintusen masu oikealta puolelta nätisti loppuun.

8. Hae nuppineulojen kanssa sopiva paikka naruille. Testaa, tasapainottele... (yms. yhtä päteviä "ohjeita"...)

9. Laitoin napit siipien alapuolelle ja kuljetin narut niiden kautta, ettei rikkoisi siipiä.


Siinä teille tosiaan "ohjeita". Kysykää, jos jokin jäi TOSI epäselväksi. Tosin luulen, että pelkästään kaavaa katsomalla saatte järkeiltyä ja ommeltua hienon, vastaavan ja paremmankin. Haluan nähdä sitten valmiit!


3 kommenttia:

 1. Kiitos paljon! Varmasti kokeilen!

  VastaaPoista
 2. Onko sun linnussa toi mahakappale kahdesta kankaasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katos vain, onhan se! Oli sen kokoiset tilkut, että piti tehdä kahdesta! Mutta mahapala on siis tuon kaavan mukainen, vaikka onkin kahdesta, siis.

   Poista