2.6.2013

Etsintäkuulutus!Kun Poika oli pikkuinen, sillä oli jossani vaiheessa nukahtamisrutiinina hipsuttaa ja repiä mun tukkaa. Kekseliäänä sitten askartelin sille Karvakaverin, joka kelpuutettiin heti hiusten korvikkeeksi.Tyttö taas haluaisi väsähtäneenä nipistellä ja puristella mun kaulaa, naamaa ja käsiä. (Erittäin ja tosi ihanalta tuntuu...) Samaa asiaa on alkanut ajaa tutin puristelu, mutta haluaisin hälle unikaveriksi jotain muuta. Kuitenkin tutista olisi aikomus jossain vaiheessa vierottaa, joten olisi kiva, että jäisi jokin muu tuki ja turva nukahtamishetkeä ajatellen.

Nyt laitankin etsintäkuulutuksen, jospa teillä tulisi mieleen jokin näkemänne lelu, joka voisi sopia Pikku Puristelijalle rauhoittumis- ja yökaveriksi.

Tuntomerkit:

- unikaverin kokoinen
- turvallinen (eli ihan "oikea" lapsille suunniteltu lelu)
- riittävän pehmeää muovia, jota voisi kivasti puristella ja nipistellä (ei vinkulelu...)
- kaikkein eniten äidin ajatuksia miellyttäisi, jos "puristeltava osa" olisi vain yksityiskohta (esim. pehmoankan nokka...)
- riittävän yksinkertainen, ettei aktivoi, vaan rauhoittaa

Havaintoja otetaan vastaan!15 kommenttia:

 1. http://www.pikkupiia.fi/tuote/138/697/chicco-pureskelupeitto

  Tämmöinen tuli minulla mieleen. En tosin tiedä onko muoviosa kamalan pehmeä kun ne puruleluihin laitetaan usein kestämään niitä pikku naskaleita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vähän kans oon harmitellut, kun monissa tuo muoviosa näyttää olevan semmoinen kova. Tietenkin, kun on ihan eri tarkoitukseen. Mutta kivan näköinen tuo kyllä on, ja hyvänä erona muihin vastaaviin, että ei oo "helistin".

   Tuli myös mieleen, että oisko nahkaisia leluja vauvoille? :D Vai onkohan se materiaalina jotenkin epäsopiva? Niissä vois olla "oikea" tuntu. ;D

   Poista
 2. Laita kumihanskaan (sellaseen paksuun) vähä ilmaa ja sido se. Sitä on sitten kivaa siinä puristella.
  Loistava idea eikö totta! :DD

  -S-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin myös tissistressilelun. Se vois olla tosi toimiva? ;D

   Poista
  2. Eikö silikonit olis kans aika aidon tuntusia?

   Poista
  3. No mä itseasiassa googlasin "pehmolelu silikoni" ja vastaan tuli aika mielenkiintoisia kuvia. Pitkän aikaa silikoni on kyllä tarkoittanut mulle pelkästään tuttimateriaaleja ja kaikkea muutakin vauvahömppää mieluummin, kuin sitä, mitä se joskus aiemmin toi ekana mieleen. ;D

   Poista
 3. mites ne stressipallot? Nehän on monasti tehty nahkasta ja voisivat tuntua iholta? Teet ite nallen ja laitat sen pallon kiinni johonkin kohtaan, esim nenäksi? Tuli myös sellainen mieleen, että eikö se teidän Babar-pehmo tunnu oikealta ja oo oikean kokoinenkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mietin/googlailin niitäkin, ja testasinkin sillä yhtä semmoista footbag-palloa, mutta pelkään, ettei ne matskut oo sopivia, tai että menee rikki ja syö täytteet. ;) Se barbababa on hirveen iso, mut mietin kyllä, jos oiski tehny pienemmän ite. Mut jotenki sitä houkuttaa toi "nihkee" materiaali pelkkää kangasta enemmän.

   Mitenkähän semmosen stressipallon sais kätevästi/turvallisesti kiinnitettyä?

   Poista
  2. on se pallo kuitenkin sen verran iso, että vaikka sen saisikin irti, tuskin se ainakaan suuhun mahtuis? Kuvittelisin myös, että se on aika kestävä, ettei ihan heti hajoaisi. En mä muuta kiinnityssysteemiä keksi, kun tukevasti harsia jollain hyvällä langalla. :)

   Poista
  3. Nyt sitten katotaan, mitä osuu kaupoilla ekana silmiin. Toisaalta toivoisin, että jotain valmista. ;)

   Poista
 4. Jos leikkaisi siivouskumihanskasta yhden sormen irti ja täyttäisi vanulla, ompelisi pehmoankan ja siitä täytetystä sormesta nokan? Pitää tietty kiskoa ja kokeilla ettei kumiosa pääse repeämään... tuli vaan yöllä mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Ihana, kun mietit tämmöisiä yöllä! :D Ei sillä, itekin mietin, ja tällä kertaa keksinkin, että jos ostaisin jonkun purulelun tai stressilelun, ja virkkaisin sen ympärille "pehmoleluosuuden". Voi olla, että se kumihanska kyllä menis rikki helposti, ainakin siinä oikeassa käytössään usein menee...?

   Todennäköisesti pyörittelen tätä turhan kauan, ja sitten käyn ostamassa jonkun tuontyyppisen, mitä ekana linkitit. Sekin kyllä näytti hyvältä. ;)

   Poista
 5. Nyt vasta tuli mieleen, että kylpyleluosastoilta voisikin löytyä jotain sopivaa?! Vielä kun pääsisi johonkin kauppaan... Nämä nettikaupat on niin valtava viidakko, etten saa otetta, saati että ikinä kykenisin mihinkään päätökseen, jos pitää valita useamman väliltä! :D

  VastaaPoista
 6. Eksyin blogiisi sattumalta ja näköjään teillä on samanlainen rauhoittumisrutiini kuin minun pojallani. Iho on välillä itsellä naarmuilla, kun toinen hakee unta. Nykyään poika nukkuu pinniksessä, jolloin omat kasvoni ja kaulani saa olla jo rauhassa, mutta edelleen haluaa käden, jota voi nipistellä. Olisinkin utelias, että auttoiko teillä joku näistä vinkeistä tai löytyikö joku muu lelu tms. joka kelpasi ihon korvikkeeksi? :) Alkaa jo hieman kyllästyttää tämä raapimapuuna oleminen. :)
  T. Santrami

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, rupesin oikein miettimään, että kuinkas tämä menikään! Nykyisin nukahtaa aina itekseen sänkyyn, joten näitä tilanteita tulee harvakseltaan enää. Pahimpina hetkinä laitoin hälle lapaset käteen: sai hipsutella (=raadella), mutta ei sattunut muhun niin paljoa. ;) Ja sitten kyllä aloin ihan kieltääkin nipistelyä ja ottaa kättään omaan käteeni. Äkkiä tilanne on kuitenki tuon suhteen muuttunut, joten tsemppiä sen odotteluun. Ne lapaset oli ehkä paras, kun ei se kuitenkaan tyytynyt millekään muulle nipistelykohteelle. :)

   Ja kiva, kun sattumalta eksyit, eksy toistekin! :)

   Poista