30.9.2016

Yhdistä pisteestä pisteeseen


Terkkariystäväni osasi yhdistää pisteestä pisteeseen ennen mua. Hän ehdotti enterorokkoa jo eilen, mutta itse vakuutuin vasta tänä aamuna. Oli enemmän pisteitä yhdistettävänä. Kuvasta tulikin aika selkeä, kun yhdistin pisteet suun sisäpuolelta, suun ympäriltä, silmäluomista, sormien sisäpinnoilta ja polvitaipeista.

Potilaan vointi on normaali, joten harmitus oli suuri, kun en sitten suostunutkaan viemään kerhoon, vaikka eväätkin oli jo pakattu. Pidettiin kotikerho. Hän kertoi, mitä kerhossa kuuluu tehdä missäkin vaiheessa. Pelattiin, pidettiin aamupiiri (laulettiin pari Frozen-laulua), puhallettiin mielikuvituskynttilä, syötiin eväitä ja tehtiin päivän teeman mukaisesti "yhdistä pisteestä pisteeseen" -tehtävä. Ihan kiva kotikerho tuli tästä. Kiitän itseäni, että jaksoin olla läsnä.
 Tulevina päivinä yhdistelen sitten uusia pisteitä ja piirrän todennäköisesti kummaa sotkua oikeiden ja väärien pisteiden välille. Pienimmällä kun on kroppa sekaisin jo hammashommmienkin takia. Vaikkei tämä nyt taida iso juttu olla. Julkisella hössöttämiselläni saan sen kenties näyttämään siltä, vaikken oikeasti tunnekaan niin. Se vain harmittaa, että joutuu taas miettiä ihmiskontakteja tartuttamisnäkökulmista...

Mutta hyvää viikonloppua teille! Käsityömessut vähän kutkuttaisi... Kuka on menossa?2 kommenttia:

 1. Pelkään enterorokkoa. Vihaan sen pientäkin yhteyttä diabetekseen ja sen aiheuttamaa kärsimystä. Pelkään että kipu on sietämätön.

  Onko se pahin mitä on? Jääkö arpia?

  Kaislakerttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, mä en oo diabetes-yhteyksistä kuullutkaan, ja ehkä parempi, etten googlaa.. ;) Tuskin mistään kovin suorasta yhteydestä ainakaan on kyse, vai? Ite oon saanut kuvan, että entero on aika iisi, voi mennä ihan huomaamattakin ohi. Toki oon kuullut hurjemmistakin tautikuvioista, mutta arvelisin yleisemmin olevan aika helppo rokko. (?)

   Tauti näyttää tällä potilaalla sujuneen ihan helposti. Oli yhden päivän kuumeessa, seuraavana tuli suuhun yksi rakko. Kolmas päivä on ollut nyt tämä näppypäivä, enkä osaa arvuutella, ollaanko vasta alussa, vai jo loppusuoralla. Toivotaan parasta. Kuivuneet näpyt suupielissä on vähän raasuunnuttavan näköiset, mutta vain ketsuppiruokaa syödessä ovat vaivanneet, eivät ilmeisesti oo edes kutisseet. :)

   Poista