15.9.2016

Illalla neulotaan!
Tänään neulotaan Siskolassa kuudelta! Tai voi olla, että itse en vielä tällä kerralla neulo, vaan kokoan vinkkejä ja inspiraatiota paidan aloittamiseen.

Tulijamäärä on arvoitus, mutta se on selvää, että Ihan Jokainen kiinnostunut toivotetaan ilolla tervetulleeksi! Osoitteen saa pyytämällä sähköpostitse hiudipii at gmail.com (tai toki muutakin kautta, jos ollaan jo valmiiksi tuttuja).

Ajattelin tässä kohtaa jakaa pari käsityövinkkiä niidenkin kanssa, jotka eivät livenä pääse paikalle:

Olen ollut supertyytyväinen vuosia sitten askartelemaani "välinekääröön". Paketissa on paikat pitkille ja lyhyille puikoille ja koukuille ja pyöröpuikoille. Mukana kulkee myös mittalevy, sakset ja hakaneuloja. Silmäneulat ovat näköjään kadonneet. Tämän väliin voi reissuun lähtiessä rullata myös keskeneräisen villasukan lankakerineen. Vaikka mittalevyssä on mitta, se on silti yleensä väärässä paikassa aina silloin, kun mittaa tarvittaisiin. Suurpiirteiseen mittaamiseen löytyykin monia vinkkejä, jotka tuntuu niin itsestäänselviltä, että  niitä on noloa sanoa. Mutta sanon silti, jos joku (muukin kuin minä) ei ole tätä aiemmin hoksannut: Mittaa sukkapuikko (tai muu väline, joka kulkee koko ajan mukana). Yleensä sukkapuikko on 20 cm pitkä, joten sillä saa jo monta mittaa tarkistettua työn edetessä. A4 ja postikortit ovat myös hyviä mittoja tarkistusmittauksiin. Olettehan myös huomanneet, että Novitan langoissa on vyötteen takana mittanauha?

Sellainenkin vinkki tuli mieleen, että suljettua neuletta tehdessä luon aina yhden ylimääräisen silmukan alussa. Neulon viimeisen silmukan yhteen ensimmäisen kanssa, jolloin liitoskohta ei ala venyä auki, niin kuin mulla ainakin tapaa helposti käydä.

Mitäs vinkkejä teillä olisi?
2 kommenttia:

 1. Mun vinkkini: Suosittelen muistivihkoa. Siihen voi luonnostella kuvia ja kirjoittaa mitat ylös. Napata vyötteet talteen väliin ja ennen kaikkea kirjoittaa päästävedettyjen kuvioiden kerros- ja silmukkamäärät ylös. Tämä on tärkeä kohta, jos jostain syystä tykkää neuloa vain yhden lapasen tai sukan ja pitää sitten vuosien tauon. Muistiinpanoista on helpompi kyyläillä puikkokoot ja kuviot kuin siitä valmiista tuotoksesta. Plus että muistivihot on ihania!
  Mukavaa kässäilyä teille! Saatanpa neuloa pari riviä huivia etäkerholaisena Gilmoren tyttöjen seurassa tänä iltana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun liityit joukkoon! :D

   Totta, vihot on ihania! Voisinkin hommata tuonne pienen vihkosen. Vaikka isot vihkot on kyllä kivempia. Hmm, ehkä hommaan sen muualle. Ikinä ei saisi jättää sukkaa tai lapasta paritta. Siitä ei hyvää seuraa. :´D

   Poista