18.9.2016

Syystalkoot kesäsäässä
Mökkitalkoille osui paras mahdollinen syyssää! Oli kerrassaan ihana, aurinkoinen, iloinen ja lämmin viikonloppu. Kotimatkalla poikettiin Keskisellä ja syötiin jätskit ulkona palelematta. Ei kai tähän aikaan vuodesta sellaisen pitäisi olla mahdollista?

Viikonlopun varsinainen talkoohomma oli kivilaattojen puhdistaminen ja oikaisu. Kuten monena talkooviikonloppuna, milloin mistäkin syystä, oon itse ollut paljon sisällä. Tällä kertaa koin kuitenkin olevani jopa vähän hyödyksi keittiöhenkilökuntana, lastenhoitajana ja saunan lämmittäjänä. Serkkutytöt touhusivat koko lauantain yhteisissä leikeissä, joihin pieninkin välillä pääsi mukaan pöhköilemään. Eskarilainen teki Hommia tauotta. Siitä hän oli haaveillutkin. Lämmitti paljua ja haki hiekkaa Faarin kanssa.

Yöllä naapurimetsästä kuului ison otuksen rapinaa. Aamulla näytti siltä, että siellä on ollut karhu. Mökkinaapurin roskat oli pemotettu. Hui. Vaikka se osittain onkin vähän pelottavaa, niin onhan se aika jännittävääkin. Jos se olisi vaikka sellainen kiva karhunaapuri. Sellainen, joka murahtelee ystävällisesti sopivan matkan päästä ja heiluttaa moikat lähtiessään ja palatessaan. Siitä ei ole epäilystäkään, etteikö oltaisi metelillämme pidetty se päiväsaikaan riittävän etäällä. Katso vaikka paljukuvaa, ja kuvittele siihen ääni...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti