8.2.2015

Olohuone ennen ja jälkeen - ja sitten vielä minuuttia myöhemminLapset ovat leikkineet tänään tuntikaupalla yhdessä. Leikkiä, joka alkoi aamulla juhliin valmistautumisella. Pukivat nuket ja nallet juhlavaatteisiin ja kokkailivat juhlaruokia. Pitkään leikki pysyi lastenhuoneessa, kunnes yhtäkkiä kuorma siirrettiin traktorilla (eli nukenrattailla) olohuoneen lattialle. Olivat kylpylään menossa ennen kihlajaisia. Kuva kertoo kaiken...Oikean ruoan jälkeen rahdattiin leikki takaisin lastenhuoneeseen (eli kylpylän hotellihuoneeseen...) ja illan hämärtyessä sommittelin jopa hempeän kynttiläasetelmankin nätiksi siivotun olohuoneen pöydälle. Kas näin:

Meni kaksi minuuttia, ja lasten leikki oli muuttunut niin, että konkkaronkka oli päätynyt huomaamatta takaisin olkkariin. Kylpylään. Riisuivat jengin "uimavaippasilleen", kamppeet koottiin tietenkin mun kynttiläasetelmaani täydentämään... Pulikoivat sitten taas antaumuksella olohuoneen matolla aikakaupalla. Välillä kävivät takkikaapissa saunomassa. Isoveli huolehti hädissään pienimmästä nukesta, kun se ei pysyisi itse pinnalla ja siitä ei saanut päästää irti.

Hauskaa, että leikkivät niin kivasti jo yhteisiä leikkejä. Tämä päivä on koetellut monessa kohtaa väsyneiden aikuisten hermoja, mutta ilman tätä uutta yhteisleikkitaitoa olisi ollut kymmenen kertaa haastavampaa kaikille.

Mutta miksi joskus tuntuu, että siivoaminen on niin turhaa?

10 kommenttia:

 1. Siksi, että se on.
  Eihän vaan tuo iso valkoinen sulka(?)kuvioinen kynttilä ole sieltä kutsuilta? Se on aika ihana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, kun se oli ihan sisustuskaupan hyllystä, ootas kun tsekkaan merkin... ...Parafine Design. :) Paloi kyllä reunoista heti lyttyyn, mutta nätti se silti on. :)

   Poista
 2. Voi hyvänen aika miten tuttua! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa soida oman äidin siivoustuskailukommentit mielessä: "Sitä mukaa ku saa siivottua, niin joku sotkee" jne. Eli kai ne on totta silloinkin olleet, vaikka sotkijana sitä yhteyttä ei oikein nähnyt niin selvästi. ;D

   Poista
 3. Näkisitpä kaaokseni nyt kun yhden huoneen tavarat on levitetty pitkin taloa ja pöly ja tapetinpalat leijuu pitkin tupaa. Nyt ei hermostuta yhtään,kun tietää että parempaa on tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskeneräisyyden sietäminen ei kyllä myöskään oo mun vahvimpia puolilani, ainakaan tällä hetkellä. ;) Ei yhtään harmita, ettei oo nyt omia remonttisuunnitelmia lähitulevaisuuteen. Tosin ne voi iskeä yllättäen, kuten tiedämme. ;)

   Poista
 4. Ihana tuo viimeinen uintikuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siellä sukellettiin, loiskuteltiin ja köllöteltiin moneen otteeseen. Tosin riita tuli lopulta siitä (vai olikohan se jo seuraavan päivän uintileikeissä?), kun kävivät vuorotellen vääntämässä kuvitteellisesta hanasta veden lämpötilaa: toinen kylmälle ja toinen kuumalle, eikä tietenkään toisen valinta miellyttänyt sitä toista lainkaan. :D

   Poista
 5. Meillä kun asuu kaksiossa neljä ihmistä, niin kaikki huoneet ovat ns. yhteistä aluetta. Tälläkin hetkellä keittiössä isompi askartelee ja olohuonetta kiertää massiivinen junarata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on onneksi iso lastenhuone, johon leikit edes joskus rajoittuvat. Mutta kieltämättä tavaroilla on taipumusta kerääntyä sinne, missä aikuisetkin aikaansa viettävät. ;)

   Poista