18.3.2014

PerintökalleusOlin huutavinani huuto.netistä himpun verran pienempää kultasormusta, kuin rippilahjaksi aikoinan saatu perintösormukseni, jonka sormessa pysymisen halusin "turvasormuksella" taata. Kun siis en halunnut omaa sormustani kaiverrusten ja tunnesyiden takia pienennyttääkään. No, huutamani sormus osoittautuikin himpun verran toivomaani suuremmaksi, mutta ehkäpä pienennän sitä tuonnempana. Kyllä tämä sormusyhdistelmä näinkin tuntuu vähän turvallisemmalta pitää, kun se ensimmäinen potentiaalinen tippuja ei olekaan se kaikken arvokkain aarre.

Perintösormus on alunperin mummin äidin, vuodelta 1918. Kiven mummi muisteli olevan ametisti. Ja se on niin ihana, ihan oikea aarre.

Kyllähän se vielä kauniimpi olisi yksinään, mutta oikein hienolta näyttää mun mielestä näinkin, ei siitä mihinkään onneksi pääse.


6 kommenttia:

 1. Ihana aarre sulla!

  Ja voi kun olisikin ihanaa käyttää sormuksia, näyttää niin hienolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihana. :) Vähän kyllä tuntui liioitellulta, kun tänään olin töissä noihin pukeutuneena. Oli vaan pakko, kun oon niin innoissani, kun uskallan vihdoin käyttää tuota. :) Mut ei siitä ehkä jokapäiväinen asuste tuu. ;)

   Poista
 2. Onpa hurjan kaunis sormus! Ja hienoa, että sillä on sekä tunnearvoa että hieno historia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Äsken tuli mieleen sekin, että kenelleköhän minä sen sitten joskus tulevaisuudessa annan? Tyttärelleni, niin kuin mummini äiti, vai lapsenlapselle, niin kuin oma mummini. No, ei oo ehkä tarpeen vielä päättää. ;D

   Poista
 3. Ametisti? ettei aleksandriitti, niin äiti ainakin ennen muinoin "väitti". Jos viimeksi mainittu, niin tässä vähän paineita ;) " Aito aleksandriitti on erittäin arvokas ja harvinainen jalokivi. Yli 1 ct hyvälaatuiset hiotut kivet ovat harvinaisia ja niiden hintaa voi verrata vastaavankokoisen timantin hintaan. Aidon aleksandriitin arvoon tosin vaikuttaa kiven puhtauttakin tärkeämpänä värinvaihtoilmiön selkeys. Aleksandriitilla tämä värinvaihtoilmiö on parhaimmillaan smaragdinvihreästä luonnonvalossa vadelmanpunaiseen hehkulampun valossa." Eli nyt tsekkaamaan vaihtaako väriä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta joskus olikin puhetta ja koitin testailla eri valoissa. En saanut väriin vaihtelua, joten ei taida se olla. Pitäisi kyllä ihan mielenkiinnosta selvittää, minkä niminen hän oikein on. :)

   Poista