16.3.2014

Muumit muuttivat eteiseen
Eteinen on onnettoman pimeä. Aloitettakoon nyt tällä kertaa siitä, vaikka se onkin vain sivupointti. Tai no, oikeastaan mulla on mielessä pelkkiä sivupointteja vaan, ei mitään mullistavaa ja yhtenäistä asiaa. Miten sinne saisi taiottua luonnovaloa? Isommalla peilillä? Nykyisen peilin päälle muutti jokunen viikko sitten lapsuuskodista mukaan tarttunut Muumipari. Olen saanut ne reilut 20 vuotta (!!) sitten lahjaksi tärkeältä Ystävältä. Muistaakohan hän itsekään? Todisteet olen itse kirjoittanut pohjaan: Annalta -93.


Peilistä näyn minä. Topattuna kahteen paitaan, villakaapuun, kaksiin sukkiin ja kaulahuiviin. Miksi ihmeessä mä näin palelen? Siinä vaiheessa, kun itse lisään kerroksia tai sytytän takan, muut avaavat ikkunan ja ilmoittavat läkähtyvänsä. Voiko palelu olla psykosomaattista?


Ja siinä ne muumiset tuijottelevat valmistunutta makkaria.


Vähän siirtymällä peilistä näkyykin juuri alkavat lättykestit. Namps. Menen mukaan.

 

Minitukka yltää jo ponnarille. Jotenkuten. Lopputulos lättykestien ja häiritsevän ponnarin yhdistelmästä oli sokeria ja rasvaisia lättyklönttejä päässä.


Poika halusi kuvata mua. Kaikkien muiden tässä postauksessa esitettyjen irrelevanttien yksityiskohtien lisäksi jätin hurmaavat naamanäppylät kuvaan. Oon niin monesti virnuillut, että mun mahdollisen raskauden huomaa sitten tuosta ilmiöstä. Joten mainittakoon nyt ääneen täällä kaikille asiaa jo mahdollisesti epäilleeneille (nyt toi sana taisi kyllä vähän vinksahtaa. En saa sitä kuntoon, auttakaa), että luulin väärin, kun luulin raskauden jälkeen kokeneeni kaikki mahdolliset hormonihurlumheit ennen vaihdevuosia. Ei, en ollut. Ei, en ole raskaana.


10 kommenttia:

 1. *epäilleille*
  Ehkä.
  Ihanat muumit. Onko sinitarraa varmistuksena?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo, toi sanamuoto kuulostaa paremmalta! Tosin nyt kun sitäkin aloin kuulostella, niin sekin alkoi kuulostaa hullulta. Vaikkei varmaan ees oo. :D

   Muumit seisovat sinitarrassa, ja hyvä niin: kerran olisivat jo saattaneet tulla rytisten alas. Tosin ilman sinitarravahvistusta olisin kyllä valinnut paikankin toisin. :)

   Poista
 2. Mökin luulin päässeeni noista näppylöistä eroon "aikuistumisen" myötä nyt ehei. Todellakin ne ovat vaan lisääntyneet lasten syntymän myötä.. :( Oletko palellut aina? Tuli mieleen kilpirauhasen vajaatoiminta.. -Jonsku N

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan hullua kyllä, että nyt alkaa naama kukkia! Enkä ees tiedä, mitä noi näpyt on, kun ovat ihan kummallisia, semmosta kuivaa kummaa.

   Oon mä aina tainnut olla aikamoinen vilukissa, mutta ehkä se vähän on viimevuosina lisääntynyt. Ja itseasiassa mulla joskus epäiltiinkin tota vajaatoimintaa (jos sillon ei todettu, niin onkohan se voinut tulla myöhemmin?). Jotkut kohdat kyllä mätsää, mutta ei ehkä mitään isompaa oo, miksi tuota kuitenkaan epäilisin. Mutta täytyy pitää mielessä!

   Poista
  2. Kilpparivaivat voi tosi helposti sulkea pois laskuista verikokeella. Sanot vaan jollekin terkkarille, että sulla on joskus epäilty, niin saat lähetteen labraan. Ja se voi tulla myöhemminkin.
   Mä oon käyttänyt nyt sähköllä toimivaa lämpöpeittoa, kun omat lämmitystehot on olleet paremmassa lämmityskäytössä ;)

   Poista
  3. Niin tai siis sanoin nyt vähän hassusti, kun piti siis sanoa, että multa on joskus teininä otettu ne kokeet, mutta voiko olla, että se ilmaantuu vasta myöhemmin? Vai onko se "synnynnäinen ominaisuus"? (No, googlekin varmaan kertoo kyllä, kunhan jaksan nähdä vaivan.)

   Meillä on mökillä semmonen sähköpeitto ja se on kyllä aika ihana! Hyvä kapistus lämmittämään varsinkin kroppaa, jonka lämmitystehot kuluu muihin hommiin. :)

   Poista
  4. Se voi ilmaantua aikuisenakin vasta tai usein hiipiikin aika hiljaa päälle, kunnes jostain tilanteen huomataan huonontuneen. Ja myöhemminkin arvot vaihtelee runsaasti johtuen vuodenajoista, stressistä tai muusta hormonitoiminnasta.
   Aika vähän löytyy aiheesta tietoa siihen nähden, että se on kuitenkin aika yleistä.

   Poista
  5. No mutta tosiaan, hyvä siis tietää! Vielä jäi googlailemaltani oirelistalta enemmän rastittamatta, kuin osumia. Ei kyllä kiva vaiva ollenkaan, noin niin kuin oirelistan perusteella ainakaan... :|

   Poista
 3. Täällä palelen kanssa aina. Kesät talvet villasukissa nukkumaan mennessä, kun lämpiää, ne voi potkia pois. Heikko pintaverenkierto vain. Niin ja näpyt. Kuka sanoi että ne muka liittyy hormoneihin tai teini-ikään.. en allekirjoita.

  Muumit rulaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo samoin! Villasukissa kesät talvet, varsinkin nukkumaan mennessä ihan pakolliset. Ja monta peittoa päällekäin. Pyydän usein mr Piitä laittamaan vielä petarin lopuksi mun päälle. Tarkoittaen päiväpeittoa, mutta turhan usein sanon sitä vahingossa petariksi, ja sitten taas tirskutaan samalle vanhalle jutulle. Hehe, heh... huoh... (Nytkin tirskun, hihi, ei voi olla muka näin hauskaa...)

   Ja mulla on kans heikko pintaverenkierto, muksutkin aina kiljuu, kun puetan niitä. Isompi ulvoo, että "äiti, missä sä oot ollu, ku sulla on noin kylmät kädet!??!" Vanhainkodilla työskennellessä mummot moitti myös. ;D Mut totesivat, että "kylmät kädet, lämmin sydän". ;D

   Poista