26.5.2013

Muusinjämärieskat




Kuten tiedätte, en hirveästi jakele reseptejä, mutta tämän jaan. Teen nykyään aina ekstra-annoksen perunamuusia, siinä toivossa, että sitä jäisi vähän yli. Ja illalla pyöräytän niistä pikaiset rieskat:

muusin loput
saman verran jauhoja
ripaus suolaa
muna 
(mulla on yleensä n. 3dl muusia + 3dl jauhoja, siihen määrään 1 muna on sopiva.)

Kaikki ainekset suurinpiirtein sekaisin ja pyöritellään pellille palloiksi. Painellaan lyttyyn ja sörkitään haarukalla.

250 asteessa n. 15 minuuttia.

Syödään lämpimänä sulavan voisilmän kanssa. Nampsis.
(Lopputulokseen varmaan vaikuttaa paljon alkuperäisen muusin rakenne. Mun muusi on yleensä aika rasvaista.)


Pikkuapulaisia riittää!
Tässä taidetaan jo leipoa piirakkaa, mutta kelpaa leivontakuvitukseksi.

6 kommenttia:

  1. Pihkura, juur söin muusinjämät raejuuston kanssa. Teidän leipomo näyttää oikein ihanalta :)

    VastaaPoista
  2. Sulla on täällä taas vaikka mitä kivaa ja voisin kommentoida vaikka kaikkiin! Mutta siis perunarieskat ovat mahtava juttu, ihan törkeen hyviä! Ihanan söpö, tuunattu lippis neidillänne. Ja teleskooppijunatkin vielä. Ja kesä ja kaikki. Mahtavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, kiitos multikehuista, hehe! Perunarieskat on myös mun ja pikkupoikasen lempiherkkua. Tai no, uhmasta riippuen se poikanen joko tykkää niistä TOOOOSI paljon, tai sitten ei suostu maistamaankaan. Tai syömään enää sen jälkeen, kun voi on sulanut. Tai nuoltu. ;)

      Poista
  3. Testasimme muusinjämärieskoja. Oli hyviä! Laitettiin puolet ohrajauhoja, puolet vehnä. Ja jämät maistui seuraavana päivänä hyvin, kun käytti ne paahtimen kautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei oo tainnut jämien jämät riittää seuraavaan päivään asti..? :D Ja kiva, jos saitte jotain uutta reseptirepertuaariinne! ;D

      Poista