15.5.2013

Joka iikan PowerParkSuosittelen teille ylpeänä kesälomakohdetta. Tätä (melkein)paikallista ihmeellisyyttämme, Etelä-Pohjanmaan yllättävintä turistikohdetta, nähtävyyttä suorastaan. Alahärmän PowerParkia.Itselle paikka on tuttu jo monen vuoden takaa, siitä pienestä muutaman laitteen huvipuistosta asti. Tänä vuonna toukokuun aukiolopäivinä huvipuistoon on ilmainen sisäänpääsy, joten ehdottomasti kannattaa piipahtaa! Mekin ollaan jo kahdesti hyödynnetty mahdollisuutta nauttia värien ja kiljunnantäyteisestä iloisesta ympäristöstä.

Omat lapsoset on vielä niin pieniä, etteivät laitteisiin vingu, mutta nauttivat kyllä. "Äiti kato tota junaa (vuoristorataa)! Minä en halua mennä sillä. Meneekö se Seinäjoen juna noin?" Juu ei mene, mutta hyvä kun kysyit. Voisi olla vaikea selvittää syytä, miksei Poika aikanaan uskaltaudu junamatkoille. Ilmaista puuhaakin löytyi mukavasti: meidän Melkeinkolmevuotias nautti hiekkalaatikkokaivurin kyydissä istumisesta (rahalla sillä olisi saanut jopa kaivettua!), valtavasta kiipeilytelineliukumäkihärvelistä, Röllikylästä ja hauskasta Kidiustalosta. Ja sitten tietysti tuijotettiin niitä vuoristoratoja mennen tullen kauhistellen.

Avajaiset 29.4.2012

Avajaiset 1.5.2013
Pienille vierailijoille kyllä olisi tarjolla hyvinkin kattavasti laitteita. Omamme kävi tosiaan yhdessä, ja ...no, ei sitten halunnut enää toiseen. Isommille laitteita on myös yllinkyllin, ja ymmärtääkseni tulossa koko ajan lisää. Omat ehdottomat suosikkini ovat Giant wheel, Devil's mine hotel (oikeesti!) ja Joyride. Ja sitten, ah, puinen vuoristorata (Thunderbird), joka nettisivujen perusteella on maailman 10. paras vuoristorata ja Suomen parhaita huvipuistolaitteita. Uskon ja allekirjoitan. Ja menen uudestaan jonoon. Ja kolmannen ja neljännen kerran.

Käykäähän löytämässä omat suosikkinne! Rannekkeiden hinnat ovat tietenkin vuosien (ja suosion) myötä nousseet, mutta verrattuna muihin isoihin huvipuistoihin ovat ihan kohtuulliset edelleen. Keskelle peltoa rakennetussa huvipuistossa käy kokemukseni mukaan aina kova tuuli. Eli tukka ponnarille ja säänkestävä vaatetus takaa, ettei fiilis lopahda tuiverruksessa. Ja jos on herkkä pää, niin fiilis voi lopahtaa myös La Paloman takia. Henkilökohtaisista lähtökohdistani se on ainoa laite, jota en suosittele.

Ollaan vielä ainakin kerran menossa tulevana kesänä. Minä ja mr Pii kahdestaan, että päästään laitteisiinkin. Pitää vain toivoa, ettei kauheesti oo vanhoja oppilaita paikalla, että kehtaa juosta kiljuen laitteesta toiseen. Pitää varmaan ottaa rekvisiitaksi joitain (vähän omia lapsia itsenäisempiä) alaikäisiä sukulaislapsia, niin kuin menneinäkin kesinä...

Tsekkaa vielä laitevalikoima täältä ja varsinkin toukokuussa poikkeukselliset aukiolopäivät täältä. Ja sitten vaan mukavia hurvitteluja!

2 kommenttia:

 1. Power Parkissa on kyllä myös hurjia laitteita niitä kaipaaville. Se kaamein laite, oliko nimeltään Mega Drop? on näemmä korvattu vieläkin korkeammalla hirvityksellä, siihen en kyllä mene ikinä!

  Ja oot oikeassa, Power Parkin puinen vuoristorata on kyllä maailman paras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Mega Droppiin oisin saattanut jossain tilapäisessä mielenhäiriössä vielä kiivetä, mutta tuon nykyisen kanssa menee itsesuojeluvaisto uhkarohkeuden edelle... Tosin muistelisin, että sen kanssa taisi päästä ihan rauhalliselle huviajelullekin -ilman vapaata pudotusta, mutta en tiedä, luottaisinko laitteen kuskiin, kun aikaisemminkin meitä on siinä (edellisessä) härnätty. ;D

   Poista