3.5.2013

Hytikylmä eväsretki


- Äiti, mennäänkö tänään eväsretkelle?

- No, mennään vaikka, kuulostaa hauskalta.

Pakkaan Siskosen päiväunille takapihalle ja keitän termariin aamukahvin. Ulkona otetaan pari askelta takapihan metsää kohti. Sitten muistan kohmeiset käärmeet ja istahtaminen minnekään ei houkuta. Kamala tuuli, muutenkin.

- Minne mennään? Mennäänkö kauas? Kato tätä mäntyä! Mikä toi mölliäinen on? Oho, kaaduin tänne, kanna mua, täällä on näitä kuoppia! Onko tuuli hajottanut sen linnunpesän?


- Syötäiskö eväät tossa kotipihan kivellä?

- Höh, miksei mennä jonnekin kauas?

- On niin kylmä ja toi Siskonenkin nukkuu tuolla terassilla... Leikitään, että ollaan suuren vuoren päällä!

- Joo! 


Moikka vaan naapurin isännälle, nauroikohan se meille? Paahtoleipä, jota ruokapöydässä takutaan tolkuttoman kauan humpsahti napaan ennätysvauhdilla. Reunoineen. Retkeilykasvatusmielessä korostan roskien keräämistä reppuun. Leivänmuruset jätetään linnuille. Omana eväänä oli antibioottia (joo, en välttynyt siltä), kahvia ja ruisleipää. Ikinä ennen ei oo suklaaeväs jäänyt syömättä. Kamalan kylmä tuuli. 

- Äiti mua kylmettää, kanna mua! Oon kipee!

- No etkä oo. Mennäänkö sisälle?

- Joo mennään.

Sisällä syötiin jälkkärieväät Aatu Farmarin kanssa. Joko tässä nyt pikkuhiljaa alkaisi kroppa palautua palelluksesta... Olis nyt, mä niiiiiin toivon, KESÄ!Otsikon "hytikylmä" on Poikasen ihkaomakeksimä sana.
Ja sehän on oikein tosi hyvä ja toimiva.

  


8 kommenttia:

 1. IHANA ! Kohta se lähtee faarin kans luontoretkelle vähä kauemmas. Silloin ei vain saa olla kamerareppua joukos että pystyy kantamaan poikaa, kun jalat väsyy pikkumieheltä.sopii mullekin kun ei tartte kävellä kauas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysyin siltä, että mitä jos Faari lähtis retkikaveriksi. Sitä kiinnosti, että osaisko Faari sitten kertoa hänelle perhosista. Ja että osaisko ottaa niitä kiinni. "Isä on niin laiska ottamaan perhosia kiinni."

   Poista
 2. Altistin hytikylmä-sanan lapsiraadille, ja se sai hyväksyviä nyökkäyksiä. Terveisin viikonloppuvapaalainen takapihan retkeltä myös ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Hyvähyvä, lapsiraati! Iloisia viikonloppuretkiä sulle!

   Poista
 3. "Höh, miksei mennä jonnekin kauas?"
  Ihan niin kuin minä, kun ehdotan Jannelle eväsretkeä ja sitten hän ehdottaa paikaksi joitain tässä lähellä olevaa mestaa, jossa ollaan oltu jo kohta liiankin monta kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Ei se saalis vaan se fiilis", vai miten se nyt menikään. Pistät silmät kiinni ja päätät ihan ite, missä oot. Vuorenhuipulla, vaikka. ;D

   Poista
 4. Meillä on myös esikoisella ollut käytössä tuolle otsikon termille läheistä sukua oleva "hytisevän kylmä", esim. "Äiti, mulla on hytisevän kylmä!" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein toimiva toikin! Tässä kun oon jonkin aikaa sanaa mutustellut, alkaa tuntua, että onko se edes mikään vastakeksitty, niin luontevalta se tuntuu. :D Kaikki poikasten keksimät sanat ei oo ihan niin järkeviä. Kuten "koopa" (jokin epämääräinen, jolle ei keksitä muuta sanaa), "punssia" (sama määritelmä, kuin äskeisessä. Korvautui "koopalla" joku aika sitten.) tai "pasuutti"/"törvelö" (trumpetti). Haha, pitäiskin varmaan tehdä joku päivitys, jonka kommenttiosiossa voitaisiin jakaa näitä kekseliätä vaihtoehtotermejä! :D

   Poista