13.5.2013

Purnukkapäivä


Tykkään kauheasti kirkkaasta lasista. Äh, kuulostaa huonolta tykkäämisen kohteelta, mutten osaa muotoilla paremminkaan. Nämä lasipurkit näyttävät nyt olevan in ja meillekin on tullut muutama sellainen. Mummilla oli aikoinaan tämmöisissä lasipurkeissa tarjolla Ukin lemppareita: vihreitä kuulia ja lakuja. Mitä muuta näissä voisi säilyttää?

Äitienpäivälahjapurnukka ja ihanan pehmeää Ipana-lankaa.
(Tiedättekö muuten, miten kestää käytössä ko. akryylilanka?)

 Tuliaisena saatu ihana purkki.
Tämänhetkisenä sisältönä keskeneräinen virkkuu.
Löysin tiesmihintarkoitukseenostettuja pinkkejä hiustouhuja vuosien takaa.
Nyt ne odottelevat purkissa, että Prinsessa saisi kutrit.


Kantakahvila on nätti. Olisin halunnut kuvata keksipurkkeja tämän aikaisemmin aloittamani "purkkipostauksen" jatkoksi. En kehdannut, joten ei nyt tule tämän yhtenäisempää teemaa, vaan tämmöisen aasinsillan kautta yhdistän lasipurkkien perään tämänpäiväisen kahvilavisiittimme.
Äiti, mennään tonne, siellä tulee tahmaset kädet!

En ollutkaan tajunnut ennen pojan mennäänkö nyt kahvilaan -kysymystä, että meille on tullut perinne käydä neuvolan jälkeen kahvilla. Hauska perinne paitsi omasta, näköjään myös pienten mielestä. 

Mitä teidän kantakahvilassanne saa 4,7 €:lla? Meillä berliininmunkin, kahvin, pillimehun ja pullean kaurakeksin. Ja juttuseuraa emännästä ja naapuripöydän eläkeläispariskunnasta.


6 kommenttia:

 1. Mullei oo kantakahvilaa! Kaamea puute!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on! Viime vuonna se oli senhetkisen elämäni kaamein ylellisyysasian puute.

   Poista
 2. Oh! Purnukat on ihania! Varsinkin lasiset!
  Jos olisi hyllytilaa niin säilöisin tuollaisiin söpösti pätkityt lapsen liidut, keksit, vanupallot vessassa, washiteipit, lyhyet suitsukkeet..... loputon lista, mä olen hyvä haalimaan pikkutavaraa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa tosiaan voisikin olla sata purkkia, kaikelle pikkurojulle omansa! :) Tuo toinen on varsinkin tosi iso, siellä näyttäisi pari teippirullaa vähän surkealta. ;) Talvella voisi laittaa pitkiä kynttilöitä, niin kuin kaupassa oli semmoiseen laitettu. Ja pienempään tuikkuja, niin kuin oli meille tullessaan.

   Poista
 3. Mullakaan ei oo sen kummempaa kantakahvilaa kuin opehuone ja sitä ei vissiin lasketa...

  Mä oon laittanu lasipurkkeihin keittiössä kuivattuja sieniä, omenoita ja luumuja sekä teetä, marenkeja, kaurahiutaleita yms.

  Ompeluhuoneessa niissä on lankarullia, nappeja, hörselöitä, kyniä, siveltimiä...

  Oho, ompas mulla lasipurkkeja ja tavaraa! Ensin aattelin, että voi ihanaa, lasipurkeissa tavaraa, mut mullahan on jo ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D

   Marenkeja, ne hyppäs toivelistalle! Toki mulla ei saisi olla mitään syötävää missään läpinäkyvässä, koska... no, syön kaiken, minkä näen. ;) Napit ja muut ompelusjutut ois kans kiva purkittaa.

   Poista