22.2.2013

Ihan hyvä viikkoNyt tuntuu perjantai perinteiseltä perjantailta! Takana on työläs viikko (mikä tuli aivan odottamatta, kun jonkin aikaa tuntui niin hyvältä ja arki sujui niin sukkelasti). Koska blogissa olen keskittynyt lähinnä vinkumaan, niin kerron nyt, mitä kivoja juttuja ollaan viikolla saatu aikaan.


Marjamarenkimuffinsit


Enpä olisi uskonut, että koskaan kirjoitan leivontapäivitystä. Alkuviikosta tarvittiin arjenluksusta iltaan, joten yhtäkkisen inspiraation vallassa testasin mieleen pompsahtanutta ajatusta: kaupan murotaikinasta pyöreät kiekot muffinsivuokiin ja päälle pursotin perusmarenkimössön, johon sekoitin vadelmia ja mustikoita. Mieskin sanoi kyseenalaisen yllättyneenä, että "oho, tämähän on hyvää" (samaan aikaan, kun poika yllättyneenä huudahti "hyi!"). Ja tykkäsin kyllä itsekin. Jempalle terkut, että ajatushan on oikeastaan jatkojalostettu "mustikka-touché".LegoleikkihetkiIhanat lapseni leikkivät yhdessä legoilla. Pienempi harjoitteli sinnikkäästi ryömimistä karkaavien legoukkojen perässä (lähinnä onnistumatta) ja isompi harjoitteli jakamista. Pikkiriikkinen kiipesi viikolla myös pariin otteeseen konttausasentoon, josta vain kerran tuiskahti nenälleen.


Muistikirjamaaliskuu


Bongasin hauskan haasteen Hupsistarallaa-blogista ja askartelin sitä varten vihon odottamaan. Sain askarteluseuraa, poika täyttää "päiväkirjaansa". Harmi vain, pojan päikkäri taisi unohtua eiliseen ravintolaan, jossa oli "tyylikkäät portaat, minun päiväkirjakin mahtui sinne väliin". Täytyy varmaan lähteä kyselemään sen perään. Saavutus oli sekin, että osallistuttiin ko. ravintolassa kyläyhdistyksen kokoukseen. Oltiin rohkeita uusia asukkaita ja oli mukavaa!


Ikkunatussit
  
 

Taiteiluorientoitunut lapseni ehdotti eilen myös, että "piirretään ikkunatusseilla". Niinpä työhuoneeseen kurkkii takapihalta lauma metsän eläimiä.
Ihan hyvä viikko tästä tuli.

Ihan hyvä.

Tuli tuli...

6 kommenttia:

 1. Marenki kuorrutusta kokeilematon kysyy. Paistoitko kuorrutuksen samalla paistoajalla pohjan kanssa vai erikseen, uudelleen uuniin kun pohja on paistunut.
  -R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin laittaa kolme valkuaista ja 2 dl sokeria (valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sokeri sekaan), ehkä 1,5 dl marjoja ja kaikki samaan aikaan uuniin. Ensin paistoasteina oli 200 ja paistoaikana 20 min (jonkun netin marenkiohjeen mukaan), mutta koska alkoi pian kärtsähtää, laskin asteita muistaakseni sataan ja pidin sitten kauemman. Seuraavalla kerralla kokeilisin ehkä jotain 125 astetta ja puolta tuntia...? Mutta en sitten tiedä, tuliko noista rapsakoita juuri sen alun kovan lämpötilan takia.

   Haha, tämän takia en kirjoittanut ohjetta, kun on näin epämääräinen! :D Joku tietävämpi voisi muotoilla jotain faktoihin perustuvaa ohjetta näiden arvausten pohjalta. ;D

   Poista
  2. Hyvältä näyttä leivokset! :) Mulla on yks piirakan ohje, jossa muistaakseni kypsytettiin ensin pohjaa jonkun aikaa, sitten pantiin omenasose päälle ja marenki ja jatkettiin kypsennystä niin kauan, että marenki valmistui. Onnistuu siis varmaan niinkin, jos ei halua marenkia paistaa niin pitkään?! Ja pakko kyllä sanoa, että yllättävä päivitys oli sulta leivontaan liittyen! :)

   Poista
  3. Joo varmaan onnistuu niinkin! Tein niistä pohjista vain puolen sentin paksuisia, joten tässä tapauksessa ehtivät hyvin kypsyä.

   Poista
 2. Repesin! :D ihan mahtava idea! Ja ihan loistavaa että mustikka-touchéista irtosi noin kiva juttu. ;) mä oon edelleen vähä harmitellut niiden kohtaloa! :D
  Meinaan kokeilla joku päivä näitä! :)

  Ootte tehneet kivoja juttuja tällä(kin) viikolla, pitäis itekin kokeilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei älä suotta harmittele niiden kohtaloa! Nehän maistui hyviltä ja oli tosi inspiroivia! Taisin heti silloin ajatella, että tähän sopisi hyvin joku kakkupohja, eli siitä se ajatus sitten lähti. ;D

   Poista