3.6.2016

Traktoritallista taas leikkimökki...En ookaan pariin vuoteen siivonnut leikkimökkiä. Tuntui turhalta, kun leikit on kuitenkin olleet tyyliä "tää on nyt polkutraktoreiden autotalli" ja "kuinka suuri hiekkakasa saadaan lapattua pöydälle".

Tänään lapset itse pyysivät, että jospa siivottaisiin siellä. Pyynnöstä häkeltyneenä ryhdyimme hommiin. Löydettiin ihmeen kaupalla kaikki pitkin pihaa levitetyt verhot ja istuinalustat. Ei ne enää ihan yhtä hehkeitä olleet, kuin valmistuessaan (kuvia täällä). Ei kyllä valkoiset seinätkään kiillä mutamaalausten jäljiltä ihan yhtä nätisti..

Koska esikoinen osoittautui aika tiukaksi siisteysvahdiksi ja leikkien vartijaksi (mikä ei sinänsä ole kanssaleikkijöiden kannalta kauhean kivaa), niin uskaltauduin koristelemaan ikkunalaudat puutarhatontuilla ja maatuskoilla. Vannottaen, että niitä ei sitten kuskata ulos sotkeentumaan ja ruohonleikkurin osumia odottelemaan. Ikkunalaudalla komeilee myös Vapriikissa talvella nähdyn kivinäyttelyn inspiroima esikoisen kivikokoelma. Pikkiriikkisen vastaava näyttely on ulkona, soma sekin.Ja nyt sitten virkataankin kynnysmattoa. Näyttäisi tulevan hieno, ehken maltakaan viedä sinne. Siisteyspoliisin virka lienee kuitenkin määräaikainen, ja ensimmäisen "hyvän idean" myötä matot on taas kannettu hiekkalaatikolle. Mikä on muuten aina erään mystisen tyypin, "Ton", idea.

4 kommenttia:

 1. Ai että miten kivan näkönen mökki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei teidän täytyy joskus tulla katsomaan! ...vielä, kun se toistaiseksi on siisti... ;D

   Poista
 2. Meillä "Toi" oli niin kova tyyppi tekemään pahojaan, että äiti antoi sille häädön :)

  Se kynnysmatto näyttää ihanalta! Tee vahingossa liian iso, niin ei voi viedä leikkimökkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, täytyypä sanoa näillekin, etteivät enää leiki sen "Ton" kanssa, kun se tekee tuollaisia typeryyksiä niin usein.

   Kynnysmaton kanssa on pattitilanne. Aloin tehdä jämistä, ja nyt toi tummanruskea loimilanka loppui, enkä tiedä, jatkanko eri tyylillä vai miten. Lankahan toki on sellaista, ettei sitä enää valmisteta... ;)

   Poista