1.6.2016

Meidän vauva on jo ihan iso!
Oon ihmetellyt Miukua. Se tosiaan oppi juuri ja juuri ennen 11 kuukauden rajapyykkiä kävelemään. Eli pari viikkoa sitten. Nyt kipittää reippaasti menemään ja tepsuttaa nätisti jo nurmikollakin. Kenkiin puettuna kylläkin lamaantuu.

Hämmästelen, mitä kaikkea se yhtäkkiä ymmärtää. Kun laulan yhtä soittopelin lauluista, se innostuu ja lähtee hakemaan soittopeliään. Yhdistää laulun. Kun luen Jomppa Vompattia, se muistaa, millä sivulla "tuuli ulvoo", ja tehdään kädellä tuulen huminaa kirjan sivulle. Se tietää, että sukat, kengät, housut ja vaippa puetaan alakautta (yrittää nostaa jalkaa vaatteeseen) ja lakit ja paidat yläkautta (nostaa ne pään yli niskaan tai jättää mytyksi pään päälle ja jatkaa tyytyväisenä matkaa). Aurinkolaseja ja isompien pyöräilykypäriäkin yrittää laittaa oikeisiin paikkoihin.

Jos talo on hiljainen, kun hän herää päiväunilta, alkaa kyselevä kovaäänien huhuilu: "Taatttaa?! Taattaaa??!!" Etsii leikkikavereita. Ja jos hänet yllättää pöydän alta, hän säikähtää ja ojentaa heti suustaan sinne eksyneet herkut (no, ei kylläkään aina). Jos joku nauraa, hän nauraa heti innoissaan mukana. Sellaisesta aidommasta naurusta hän saa muuten edelleen hikan. Omaa tahtoakin löytyy jo, aika reilustikin. Ja öisin hän tykkää nousta seisoskelemaan, ja vaatii vähän silittelyä nukahtaakseen. Paitsi kuudelta, jolloin hänen mielestään on aamu. Meidän muiden mielestä kyllä ei vielä olisi...

Ihana hän on, ai että. Muutama viikko, ja vietetään yksivuotissynttäreitä. Turha kai sanoakaan, etten käsitä, miten tämä aika on mennyt näin äkkiä.

Nyt on jo kesäkuu, taas. Vastahan vuosi sitten oli. Väsähdytin itseni ulkona. Selkä on palanut helteessä ja pyykkikoneella laulatin viisi koneellista, kun oli niin sopiva kuivattelusää."Luetaan äiti Lorutoukkaa!"


2 kommenttia:

  1. No sepä se, kesäkuu oli just! Miten se nyt taas voi olla? Ja niin paljon tuo meidänkin pieni jo osaa ja on niin "iso", vaikka oikeasti tosi pieni vielä. Vaikka kasvaminen on haikeaa, niin tämä on kyllä aivan mainio ikä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Nyt on ihan viime päivinä ollut tosi monta sellaista tilannetta, kun on säpsähtänyt huomaamaan, kuinka iso se ihan vauvana pitämänsä lapsi onkaan. Eikä ole enää muidenkaan silmissä vauva. Saati että mitä ajatuksia tulee, kun näkee jonkun OIKEASTI pienen vauvan... Mahtava, nopeasti mennyt vuosi kyllä takana! (Ja mulla kun oli niin jäänyt kammo vauvavuodesta...)

      Poista