12.6.2016

Muistipeli-idea ja pientä spesiaaliaBongasin instagramista hauskan muistipeli-idean, jossa taiteilija (Olipahantaasgigi) oli itse piirtänyt tavumäärän mukaan huippusöpöt muistipelikortit. Meillä iski inspiraatio, kun lapset löysivät aamulla vanhat pikkukamerat ja kuvasivat niillä ympäri taloa. Poimin ottamistaan kuvista yksityiskohtia, tulostin kuvat (valitettavasti mustavalkoisina), liimailin kortteihin ja kirjoitin alle tavut. Hauskaa alkuperäisessä ideassa oli mielestäni se, että välillä pitää löytää neljäkin korttia saadakseen "pari", ja välillä riittää yksi kortti.

Ajattelin ensin tehdä vimpanpäälle. Sitten totesin, että ei taida maksaa vaivaa suhteessa tuleviin pelikertoihin, ja jätin värittämättä huolellisesti ja laminoimatta. Hauska peli oli, vaikka kilpailuvietti onkin aika raivoisa ja itse kukin veti erilaisia koreografiapuuskia kaverin löytäessä parit. Kiukun sijaan pyrittiin kuitenkin nauramaan muodostuneille väärille tavupareille, kuten PU-SU tai I-MU-NA. Ja aika monta kierrosta piti pelata, että lopulta joku sai poimittua jäljellä olevista seitsemästä kortista "parit" MAI-TO-PURK-KI ja KI-TA-RA.Asiasta toiseen: Miehen loman alku sai mussa kuitenkin aikaan sen perinteisen "taitteen" lannistuksen, josta puhun aina, kun arjen tahti muuttuu. Arvelin tällä kertaa yo-juhlien ja Raumanreissun takia säästyväni siltä. Nyt, kun tavallinen arki noiden humputusten jälkeen on koittanut, huomaan tulevani epämääräisen surulliseksi aina, kun mitään spesiaalia ei tapahdukaan. Kun päivä onkin samanlainen, kuin ennen lomaa oli. Ei sen tarvitsisi mitään ihmeellistä olla. Ihan vaikka vaan sillä aikaa, kun nukutan vauvaa, voisi mulle järjestää takapihalle jonkun piknikin. Romanttisella paviljongilla. Lämmin tuuli voisi huljutella ihania valkoisia kankaita metsän reunan pehmeässä löhömajassa. Ehkä kuoharia ja vaahtokarkkia, ei mitään kummempaa. Ja joku serenadi voisi olla liikaa, mutta esim. sirkustemppuilijat siinä ympärillä loisivat kivaa tunnelmaa. Ja pieni kuumailmapallolento ennen, kuin vauva havahtuu pyytämään tuttia. Ja joku ammattilaisen kokkaama ja tarjoilema illallinen siellä ulkoilmssa tietysti maistuisi myös, voisinhan vaikka laittautua vähäsen.

Mutta ei mitään sen ihmeellisempää. Ei luulisi olevan iso juttu. Vähän jotain pientä spesiaalia. Tässä ois jo aika pitkälle ideakin tarjolla.


4 kommenttia:

 1. Ai miten hyvin kirjoitettu tuo toinen asia, tunnistin niin itseni tuosta :D En minäkään 4 lapsen äitinä paljoa vaadi, kuhan nyt jotain vähän erilaista... :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, ei luulis olevan hankala nyt JOTAIN keksiä! Paitsi ettei nyt mitään sellaista. Tai tällaista. Tai tollaista. Tai oikeestaan tällaistakaan, mitä ite ehdotin, kun kuitenkin ois kiva, jos oisit ite keksinyt ja yllättäisit. ;D

   Tsemppiä vaan kanssaeläjille! :D

   Poista
 2. Tsemppiä lomaan! Mä oon täällä tuskaillut kohta kaksi viikkoa, että mitä LOMAA tää tällainen muka on, että lapset herättää mut aamulla kukonlaulun aikaan, kaikki päivät pitää niiden tappeluja kuunnella ja kun mies tulee töistä, niin mä alan toteuttaa kilometrin mittaista siivouslistaa (pese ikkunat, käy läpi kaikki kaapit, pese matot, kuuraa lattia...). Ei oo lomaa! Haluan nukkua ja löhötä! Mutta ei auta, lapsista on huoli pidettävä ja joskus myös siivottava, lomalla sitten, kun ei työvuoden aikana jaksa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No samaa oon opekavereilta kuullut, että ihan työstä se lasten lomailuttaminen käy! Meillä on huippuonnekas tilanne, kun lomaillaan aina koko perheellä!! Minä yrittäjävanhempien lapsina osaan sitä kyllä arvostaa, me kun lomailtiin lapsina ihan vain lasten kesken yleensä. ;)

   Mutta kivaa lomaa teillekin, toivottavasti saat nukkua ja löhötäkin! :)

   Poista