7.5.2016

Puutarhahommia ja muita puuhailupohdintoja


Neljän omakotitaloasumisvuoden jälkeen meinasin jo vaipua synkkyyteen. Että ei musta ole puutarhanhoitajaksi, ja huushollauskin repsottaa pahasti. Sitten tajusin, että enhän mitenkään voi määritellä itseäni juuri NÄIDEN neljän vuoden perusteella. (Enkä ehkä vielä ihan tulevankaan vuoden?) Neljä vuotta, joista kolme on mennyt vauvavuoteen tai raskaana olemiseen. Mikä mun tapauksessa tarkoittaa rajoittuneen huomiokyvyn kapenemista pelkästään vauvaan ja tuo myös oleellisia fyysisiä vaivoja.

En toki tiedä, löydänkö siltikään tulevaisuudessa itsestäni huippuhortonomia tai superkuuraajaa, mutta sen verran oivalluksestani innostuin, että ylipäätään näin, mitä ulkona voisi tehdä: Nappasin haravan käteen ja tein tuhat läjää. Ja keräsin roskia, puutarhaletkuja ja välillä erilaisen hartiarasituksen takia kurkottelin narulta pyykit. Huomasin myös maalausta kaipaavan terassin aidan ("huomaaminenkaan" ei ole mulle ominaista). Tulin sisälle ja raivasin kodinhoitohuoneen (no okei: -huoneTTA...), pesin ison kylppärin ja imuroin vähän muualtakin.

Mutta Päivän uurastaja -palkinnon saa kuitenkin esikoinen, joka hiki hatussa ja kädet rikki (raukka!!) haravoi ja kärräsi roskia kauemman, kuin kukaan muu. Eikä olisihalunnut lopettaa, vaikka totesi itsekin uupuneena, että "mun jalat ei enää kanna". Ei oo siis sohvaperunuus ainakaan geeneissä. Ja mallioppimisenkin haluan estää. Varmaan vuosi vuodelta paremmin, kun ei tarvitse touhutessa pitää koko ajan toista silmää vauvassa, että onko sillä edelleen suussa tutti, vaiko esim. käpy. Haluaisin siis saada puutarhanhoidon edes kohtuullisesti hanskaan. Niin kuin nyt taas pikkuhiljaa nämä seinien sisäpuolisetkin asiat. Ja auts, selkä pitäisi saada kuntoon myös.
Pienen työmiehen kädet.


2 kommenttia:

  1. Mullakin tuhat läjää lehtiä ja kuusen neuloja pihassa, jotku jotka on ollut sielä jo pari viikkoa, ja aika monta nurkkaa meidän suuressa pihassa vielä haravoimatta. Heh. Vähä vähitellen! Toivottavasti saan kasvimaan kasvamaan tänä keväänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun kasat oli kadonneet! :D Varmaan tuo pieni työmies ne on hakenut. :) Tsemppiä sunkin haravointihommiin ja kasvimaahaaveisiin! Valjasta pikkuväki töihin! :)

      Poista