2.5.2016

Hyvin sujunut tautiTauti on tallonut meistä nyt 3/5 ja tällä hetkellä tuntuu, että on sujunut ihmeen hyvin. Tosin sairastamatta ollaan minä ja vauva. Vauvojen oksutaudit voivat olla ikäviä ja omakin saattaisi muuttaa tätä toistaiseksi ihmeen positiivista kokemusta pöpöstä.

Pikkiriikkisen oksentelut ovat siis sujuneet mallikkaasti: tulkitsin levottomaksi käyneen käytöksen oikein, ja oksennuksen saapuessa olin juuri kerinnyt vuorata sohvan viltillä, siivota lattialta lelut ja maton ja varata sangon käden ulottuville. Ensimmäinen annos tuli viltille ja loput olen saanut napattua suoraan sankoon! Jes!

Nyt pidän sormet ristissä, peukut pystyssä ja varpaatkin jossain onnea tuottavassa asetelmassa, että joko säästyisimme Miukun kanssa tai pääsisimme vähällä. Ja että jos on Miukulle tullakseen, niin ei tulisi/olisi yöllä. Semmoiset toivomukset.

Ja Miukunen ottaa satunnaisesti pieniä askelia. Hassu kymmenkuinen. Tämmöinen kiva, pieni, irrallinen asia kerrottavaksi tähän loppuun, kun noi oksujutut on vähän tylsiä. Ja ai niin, munhan piti kertoa siitä, kun vein Antti Tuiskun ulos. No, ehkä kerron toisella kertaa.6 kommenttia:

 1. Onneksi imetys yleensä suojaa mahataudilta. Toivottavasti nytkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, ei suojannut, vaikka toivoinkin kyllä. :/ No, pienimmällä on toivottavasti jo paremmalla puolella.

   Poista
 2. Go Miuku! Ilona alkoi kävelemään kun hän oli 10.5 kk.

  Mäkin oon lukenut että imettäminen suojaa mahataudilta vastaan pisimmän aikaa kaikista taudista... Sanoinkaan mä tuon yhtään oikein. What I am trying to say is that breastfeeding protects against stomach viruses for longer than it does for any other virus. That's why quite small babies can get colds and stuff like that, but it's very rare for a breastfed baby to get a stomach virus. Last February or March we had a horrible horrible bug, and everyone got sick except for Walter, who was about 8 months old at the time.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, varmaan JUURI samaan aikaan, kun sun viesti on tullut, alko Miuku oksentaa. :/ Oksensi raukka koko yön. Itellä on vain huono olo. Sikäli helpotus, että kaikkiin on nyt tarttunut, sitä ei tarvi enää jännittää. ;D Tällä samaisella vauvalla oli 5-viikkoisena korvatulehdus, vaikka lääkäri edellisiltana sanoi, ettei näin pieniin tartu. Onkohan mun maidossa jotain vikaa? ;D No ei, on se monelta säästynyt, mitä isommilla on puolen vuoden aikana ollut.

   Poista
 3. : / Awwwww. No, olin aivan selvästi väärässä tässä kohdauksessa! Toivottavasti se nopeaa palautuu siitä. Ja ainakin se menee nyt ohi ja ei tartte odotella lisää oksennusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No noin mäki oon kuullut sanottavan, että imetyksen pitäisi suojata. Mutta ei nämä tietenkään aina mee näköjään oppikirjan mukaan. Mutta totta, tällä erää homma on takana päin. Jes. :)

   Poista