10.5.2016

Askarrellaan leppäkerttu"Leikatkaa ensin kaikki palaset valmiiksi. Montakos jalkaa leppäkertulla onkaan? Oisko kuusi? Ja sitten kaksi tikkua vielä tuntosarviksi. Aikuisen pitää liimata silmät, kun se on sellaista erilaista liimaa. Leikataan pienistä neliöistä kulmat pois, niin tulee pyöreitä pilkkuja. Silkkipaperista voi vielä rypistää sille hauskan nenän. Laitetaan tää malli tohon seinään. Noin."

Lapsi A:
"En laita kuutta jalkaa. Haluan pään toiseen paikkaan. En tee nenää. Haluan pienemmät sarvet. Haluan liimata itse. MENI PILALLE!!! RUMA!!! ARGH!!! Haluan kynän, piirrän sille suun."

Lapsi B:
Silppuaa paperia miettimättä yhtää. Sutii liimaa kaikkialle. Liimakippo lentää nurin. Liimaa sarvet mallin mukaan keskelle paperia, mutta matkii pään sijoittelussa vieruskaveria. Pilkut sai jäädä neliskanttisiksi ja jalkoja laitetaan tietenkin niin paljon, kuin mahtuu. Ja suu, sehän oli hyvä idea, kyllä se vielä johonkin sopii.


Tulipas tekijöidensä näköiset tuotokset. Huoletonta hupsua vai tarkkaa, oman pään mukaan tehtyä? Vauhdikasta vai harkittua? Vähäeleistä vai runsasta? Sivusilmällä huomasin, että muiden kerholaisten äidit auttoivat leikkaamisessa ja liimaamisessa. Minä en. Syötin väsykiukkuista vauvaa ja puhisin, että me kyllä lähdetään NYT JUSTIIN KOTIIN, kun te takkuatte joka asiaa ja ootte niin raivokkaalla tuulella. Ja pian lähdettiinkin. Mutta hauskat leppäkertut saatiin kotiintuomisiksi. Ja kaikella rakkaudella tämän vertailun ja lasteni kustannuksella hihittelyn tein. Sillä ovathan noi nyt molemmat niiiiiin ihania.


11 kommenttia:

 1. Ai apua, mä nauran vedet silmissä. Ihanat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, aina vähän tirskuttaa, kun näitä katsoo! :D

   Poista
 2. Hihihi! Niin hyvä kun osaa (kaikella rakkaudella) nähdä omia lapsia sellaisina kun ne on. :) Mun lapset olis varmaan vaatinu että mä olisin auttanut liimamisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ne on toooosi ihania, aivan oikeasti!

   Poista
  2. Meillä on toisella sellainen uhmavaihe, jossa ei saa auttaa, ja toisella se tuntuu olevan ihan perusluonne. Joillain lapsilla on aina huolellisesti mallin mukaan tehtyjä, ja meidän lapsilla on sitten, no, tämmöisiä. Ihania. :)

   Poista
 3. Minäkään en olisi tehnyt nenää. Kivat ötökät tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä varmaan kuuliaisesti olisin tehnyt nenänkin, mutta ehkä pienemmän ja tiiviimmän mytyn. Mä oon aina ollut malliesimerkkiuskollinen ja nynny poikkeamaan ohjeista. Sikälikin kiva, että lapset uskaltavat tehdä omalla tyylillään. :)

   Poista
 4. Tuo B on suht vauhdikas Kerttu :) Oletan, etta limaaja on yhta vauhdikas!!?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, oletus osui nyt ihan nappiin. ;D

   Poista