28.10.2015

Vartin sämpylät ja salaiset kuperkeikat


Hupsista. Loin tilin instagrammiin. Ei tarvinnut kuin vähän vinkata tuolla taannoisen postauksen kommenttikentässä. Katsotaan, opinko käyttämään sitä (kohtuudella).

Tänään oli ruokana eilisistä pastapadan jämistä munamaidolla pastalaatikoksi muutettu ruoka. (Eikö kuulostakin houkuttelevalta...?) Koska epäillyttävät värikkäät makaroonit ei eilenkään tehneet yhdelle ruokakuntamme jäsenelle kauppaansa, päätin ruoan melkein jo ollessa valmista leipaista sämpylät mukaan. Houkuttimeksi ja että menisi edes jotain mahaan.

Leipomiseen meni vartti. Just sopiva aika kolmen lapsen kanssa leipomiseen. Pieninkin jäi isosisarusten kanssa leikkimatolle nurkan taakse. Kysäisin jossain kohtaa, että mitäs vauva touhuaa. "Ei mitään, yrittää tehdä kuperkeikkaa", oli vastaus. Valitettavasti en ehtinyt nähdä, miten toi nelikuinen sitä kuperkeikkaa yritti tehdä, kun vilkaistessa pötkötteli edelleen matolla selällään. Ketku, yritti kai salaa ja sitten oli niin ku ei muka mitään.


Pikasämppäreiden ohjeen laitan muillekin, jotka haluavat päivällisellä tai iltapalalla superäitipisteitä:

5 dl jauhoja (mulla oli sämpyläjauhoja ja vehnäjauhoja, voisi olla halutussa suhteessa jotain muutakin)
1 rkl leivinjauhoja
1 tl suolaa
1,5 rkl vaahterasiirappia (tai tavallista siirappia, tai hunajaa)
2½-3 dl vettä

Kuivat aineet sekaisin ja loput mukaan. Sitten lusikalla pellille 8-10 kökkärettä (voisi oikein pyöritelläkin, mutta mun taikina oli niin tahmeaa, etten jaksanut nähdä vaivaa. Eikä tarvinnut sotkea käsiä ollenkaan. Helpottaa, kun on kuitenkin ne kolme kuperkeikan tekijää siinä nurkan takana.) Uuniin 200 asteeseen vartiksi.
Annos on tarkoituksella pieni, nämä taitavat toimia vain tuoreina.


Näppärästi saankin sitten instakuvan tähän, kun koneella ei edelleenkään toimi kuvankäsittelyohjelma. Ja kyllä, sämpyläfiiliksissä se nirsoinkin yllättäen popsi värimakarooninsa.2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Jee kivaa! :D Sielläpä onkin paljon tuttuja! Ihmeellinen, uusi maailma... :)

      Poista