7.10.2015

Huiput kaverisynttärit
Mulla oli eilen synttärit. Jipii! Lasten kanssa on kiva aina tilaisuuden tullen hössöttää, ja heidän mielestään synttäreitä kuuluukin juhlia. Keskimmäinen ihmetteli, miten voi muka olla synttärit, jos ei tuu vieraita tai ei oo juhlia.

Välipala-aikaan paineltiin valmispiirakkapohjataikinasta parit piparit ja avattiin karkkipussi. Koska muidenkin juhliksi on koristeltu, koristelin minäkin jutuilla, joita puolessatoista minuutissa sain käsiini. Sinä aikana lapset tekivät mulle lahjoja. Sain pieneksi silpuksi leikatun kirjeen, violetiksi väritetyn paperin Pojan nimikirjoituksella ja pussillisen lelujaan (näkyy kuvissa pöydän reunalla). Ihan mahtavaa.

Juhlaohjelmassa oli äidin laulupotpurit aamuisen kerhon innoittamana. "Nyt syksy jo on" -lauluun on aika helppo keksiä loputtomasti itse säkeistöjä, kuten "Omput mätänee, omput mätänee, nyt syksy jo on." Samoin lauluun "Ootkos kuullut". Esimerkiksi "Ootkos kuullut äidistä, joka söi kuin norsu, hihhihhii, hahhahaa, en ole kuullut mä hassumpaa", tai "Ootkos kuullut housuista, jotka pelkäs jalkaa, hihhihhii, hahhahhaa, en ole kuullut mä hassumpaa". Pikkiriikkinenkin kertoi vitsejä, mutta olivat niin surrealistisia, ettei jäänyt mieleen. Kyllä me niille kuitenkin naurettiin.

Hyvät bileet. Ihan parhaat.
4 kommenttia:

 1. Mikään ei ole niin ihanaa, kuin lapset juhlistamassa omia synttäreitä. Ensin ne tulee aamulla laulamaan 'Paljon onnea vaan', 'Onnen lintu lentää' ja vielä paljon onnea vaan enkuksi. Sitten tulee yksi synttäriloru. Ja sen jälkeen ne alkaa kyselee koska syödään herkkuja :D Ne on tärkeitä hetkiä. Ja sulle vielä onnittelut sen onnittelulorun kera:

  Onnea onnea onnea vaan, tupa ja punainen perunamaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Ja tuo on kyllä ihanaa. En ollut ajatellut, että omia synttäreitä pitäisi juhlistaa, mutta kun huomaa, kuinka paljon siitä on noille pienille iloa, niin TOTTA KAI juhlistetaan! :)

   Poista
 2. Oi, jospa oisin saanut olla muu-kaa-naa! Kivalta näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin oisit voinut istua saman pöydän ääressä, oispa ollut kivaa! Miksi et asu niin lähellä, että voisit yhtenä iltapäivänä humps vaan piipahtaa tänne? <3

   Poista